Nörtti!

   ”Nörtti mikä nörtti”, sanoi yksi tuttu, kun oli puhe netistä ja netinkäytöstä. Kysyin sitten, että mitä hän sisällyttää koko sanaan ’nörtti’. Vastaus oli:”Nettihullu”.  Jaha. Juu, kiitos vaan.
Piti sitten myöhemmin katsomani oikein Kotimaisten kielten keskuksen sanoma asiasta: ” Yhdysvaltojen koulujen ja yliopistojen slangissa sanaa nerd käytetään halveksivasti kummajaisesta, yksineläjästä, pölkkypäästä ja pyrkyristä, siis nuoresta ihmisestä, joka eristyy ja osallistuu sosiaaliseen elämään vain tietoverkon kautta. Nimitys on sittemmin saanut rajatumman merkityksen ja viittaa nuoreen, joka viettää aikansa tietokoneen äärellä. Tietoteknisissä piireissä nimitys on saanut positiivisen sävyn: nörtti on tietotekniikan osaaja. ”
❓ Kumpaankohan kategoriaan minut mainittu henkilö ois laittanu, jos noi ovat valittavissa olevat; kummajainen jne. vai tietotekniikan osaaja.

No, tänään on joka tapauksessa Nörttien päivä. Onko sinun tutuissasi ihmisiä, joista sanoisit hänen olevan nörtti. Ihan kummassa tahansa merkityksessä 😀. Minä voin sanoa, että kumpaankin merkitykseen löytyy ja monta.
Oli miten oli. suotakoon kullekin oikeus olla mitä on. Vaikkakin toivoisin, ettei kukaan ihan kokonaan eristäydy muista elääkseen vain nörttinä virtuaalielämää.

2 kommenttia artikkeliin ”Nörtti!

  1. Mä oon oppinut yhdistämään nörtti-nimityksen vain niihin tietokonevirtuooseihin, joita löytyy omastakin tuttavapiiristä muutamia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s