WhatsApp uutisissa


Uutisissa kerrotaan, että ”Saksan tietosuojasta vastaava komissaari Ulrich Kelber on käskenyt liittovaltion viranomaisia ja ministeriöitä lopettamaan WhatsAppin käytön.” Samassa jutussa todetaan: ”Kelber piti todennäköisenä, että WhatsApp-viestien metadataa, kuten ip-osoitteita ja sijaintitietoja, päätyy suoraan Facebookin käsiin.”
Olisiko se jollekin yllätys, että tiedot päätyvät Facebookin haltuun, kun WhatsApp on Facebookin omistama?! Jollain keinollahan Fb:n on saatava tuloja myös WA:sta, joka on ollut ilman maksullisia ilmoituksia. Jos ei rahaa tule, ainakin paljon tietoa…

Samaan aikaan Facebook kertoo uutisten mukaan, että WhatsApp tarjoaa pian ryhmäpuheluja jopa 50:lle hengelle nykyisen kahdeksan asemasta. Nyt, kun työtehtävissäkin käytetään laajalti videopuheluyhteyksiä, aika tälle laajennukselle on otollinen. Vaikka eri yhteyksissä on suositeltu, ettei WhatsApp olisi käytössä työasioissa, moni sitä käyttää ”koska se on niin helppoa”.

Suomessa asiaan ei ole julkisuudessa ainakaan näkyvästi puututtu, mutta tässäkin kohdassa ”järjen käyttö on sallittua, jopa toivottavaa”.

Uutiset löytyvät  mm.
https://www.tivi.fi/uutiset/tv/a2b9d701-284c-4548-b790-895915294d2f?
ja https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/c4cd41ed-24a0-4cd6-8e90-6f9d1472da88?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s