Ei enää liikenneonnettomuuksia!


Tulevaisuudessa ei pitäisi lain mukaan tulla enää liikenneonnettomuuksia! Kun uusi tieliikennelaki tulee voimaan kesäkuun alusta, tilanne on erilainen kuin nyt…

Traficomin johtava asiantuntija ja entinen poliisi Jussi Pohjonen toteaa uutisten mukaan: ”Ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa.”  Lue tarkkaan:  ”Ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa.”
Kun kerran ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan kelistä, yllättävistä esteistä (ihminen, eläin, kaatunut puu jne.) huolimatta, ei ajoneuvo toisena osapuolena olevia liikenneonnettomuuksia enää voi tulla. Näin asia on siis paperilla.  Sen mä vaan haluan tietää, miten se toimii käytännössä⁉ Sen haluaisin selvityksenä myös kuulla Traficomin kertovan‼  Jo pelkästään ihmisen reaktiokyky vaatii aikansa. Mietipä vaikka tilanne, kun hirvi pomppaa puskista autosi eteen hämärässä hetkessä. Tai mutkan jälkeen tiellä onkin kaatunut puu tai vaikka hajonnut auto.  Vesiliirto on mahdollinen, vaikka ajaisit miten varovasti.  Tilanteita, joissa asia vaan ei mene tuon tiedon mukaisesti, on paljon…

🤔 Olisi mukava kohdata se ihminen, joka hallitsee ajoneuvonsa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Minä en usko moista olevan olemassakaan.

4 kommenttia artikkeliin ”Ei enää liikenneonnettomuuksia!

  1. Vähän niinku ennenvanhaa ”Mustassa miehessä” huudettiin vastaukseksi kysymykseen ”Kuka pelkää mustaa miestä?” – En minä ainakaan!

  2. Olisiko hyvien tapojen mukaista laittaa sanomastani koko lainaus eikä vain irrottaa yhtä lausetta ja lähteä tekemään omia tulkintoja sen yhden lauseen perusteella?

    1. Koko juttu (!) on linkitetty jutussani (alleviivattu sana uutisten), joten sen jokainen koko jutusta kiinnostunut näkee. Tässä osio, jossa toteamuksenne on: ”– Ajoneuvon nopeus ja etäisyys toisiin tienkäyttäjiin on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää. Turvallinen kuljettaminen tarkoittaa sitä, että tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä muut olosuhteet on otettava huomioon. Ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa, Pohjonen kertoo.”

      Sinänsä se, että ajoneuvo on kyettävä hallitsemaan tietyin edellytyksin, on kuitenkin olettamus. Kukaan ei hallitse ajoneuvoaan 100%:sti. Ei tavalliset eikä edes ammattikuskit. Vaikka koko mainitsemanne litania olisi toteutettu, liikenteessä tulee eteen yllättäviä asioita, joihin ei mikään varautuminen ole mahdollista. Tai on, kun pysyy poissa liikenteestä.

Kommentointi on suljettu.