Asiantuntijan mukaan…


Asiantuntijan mukaan se, tämä tai tuo asia on niin, näin tahi noin. Anteeksi, mutta minua nyppii nämä loputtomat asiantuntijalausunnot, joita media eteemme tuo.
Jos on kyse asiantuntijoista, eikö silloin loppupäätelmien tulisi olla samansuuntaisia edes? Nyt ainakaan ei ole. Tämä korona-aika on tuonut meille niin paljon ”asiantuntijoita”, että en ole moisia ymmärtänyt semmoista määrää edes olevan. Kuitenkin heidän lausuntonsa ovat usein erittäin suuressa ristiriidassa!

Eikä kyse ollenkaan ole vain koronasta, vaan kaiken aikaa meille mitä erilaisemmat asiantuntijat kertovat asioita ja niiden ”oikean tiedon”. En usko olevani ainoa, jonka kohdalla asiantuntija-nimityksen uskottavuus on kadonnut kokonaan. Tuleekin mieleen, jotta olisi hyvä kertoa, millä perusteella kukakin on asiassa asiantuntija. Pelkkä titteli ei mielestäni riitä, vaan muutakin näyttöä pitää olla. Muussa tapauksessa puhuttakoon henkilöstä hänen tittelinsä mukaan ja kukin sitten ratkoo, millaiseen asiantuntijuuteen ko. titteli omasta mielestä johtaa.