Kesätöitä tarjolla

Kesätöitä on tarjolla vaikka moni palveluala onkin suljettuna. Maatiloille tarvitaan kipeästi apua, kun ulkomaalaisia ei ole nyt saatavilla koronarajoitusten takia.  Uutisissa sanotaan, että kesäkuun alkuun tarvitaan useita tuhansia työntekijöitä erilaisiin tehtäviin!

🤨 Nyt on nuorten ja opiskelijoiden vaan asennoiduttava toisin… se siisti ja mukamas niin hieno sisätyö ei olekaan todennäköisin vaihtoehto. Aivan liian moni väheksyy maatilojen töitä, mutta tosiasia on, että esim. maamme huoltovarmuus kärsii, jos tekijöitä ei tiloille löydy. Satoa jää istuttamatta ja aikanaan korjaamatta, puita istuttamatta jne. Meillä ei kuitenkaan ole moiseen varaa…

Muistan itse aikanaan sokerijuurikasmaalla möyriessäni sen tunteen… Ei se ollut helppoa (asento oli minulle ei terveenä vähemmän helppo), mutta saihan siitä vähän rahaa. Nyt kannattaisi monen tarttua tilaisuuteen saadakseen kesätyötä.

2 kommenttia artikkeliin ”Kesätöitä tarjolla

  1. Tämä on kyllä monille hieno mahdollisuus tehdä töitä maatilalla ja tulla lähemmäksi ruuan alkulähdettä. Ja mukavaa ulkotyötä ja vähän fyysisempää. Eikä tarvitse olla aiempaa kokemusta, muut varmasti hoitavat vaativien laitteiden käytön ja traktorilla ajamisen.

    1. Tottapa turiset. Kauniilla säällä on mukava tehdä töitä ulkosalla. Fyysiseen puoleen on hyvä näyttää parhaat työasennot, sillä muuten voi ekan ja tokankin työpäivän jälkeen olla lihakset jumissa.
      Minä uskon, että työ maatilalla lisää myös kotimaisen ruoan arvostusta.

Kommentointi on suljettu.