Nyt varotaan… smishing!


Olemme tottuneet varomaan tietojenkalastelua, josta puhutaan myös nimellä pishing. Nyt on aika olla hyvin varovainen toisen tietojenkalastelun kanssa. Kyse on tekstiviestillä tehtävästä tietojenkalastelusta, josta käytetään myös nimeä smishing. Nimitys tulee englannin kielen sanoista sms (short message service, tekstiviesti) ja phishing.

⚠ Smishingissä tavoitteena on saada viestin vastaajan maksukortin numero, jota sitten hyödynnetään laittomissa yhteyksissä.  Yleisin smishing-viesti lienee ilmoitus saapuneesta lähetyksestä, vaikka ei asianomainen ole edes tilannut mitään.

👉 Lue lisää aiheesta TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s