Johan pomppas, posti


Posti hoitaa kyllä nurmikonleikkuuta (hoitaako enää, en tiedä, eikä kiinnosta) sun muuta ei postiin liittyvää asiaa. Mutta, jos Postin omaan alaan kuuluva asia menee persiilleen, sitä Posti ei hoida.

Minullekin on tullut -useammankin kerran!- aivan muulle taholle kuuluvaa postia. Olen yrittänyt antaa sen postinjakajalle, joka ilmoitti, ettei se kuulu heille. Mun pitää kuulemma selvittää, kuka sen on jakanut ja hoitaa sinne ko. posti. Kuulemma jakaja ja sen jakajan käyttämä palautustapa selviää netistä. Prkl, sanon minä 🤬. Entä, jos minulla ei olisi nettiä? Kuulemma jaettua kirjettä ei saa palauttaa postin laatikkoon! No, sekin on niin kaukana, että en sinne edes kykenis kävelemään.

Kun Posti on tehnyt jakelusopimuksen jonkun kanssa, Postin tulee huolehtia, ettei virheitä tehdä ja ettei ainakaan asiakas joudu niitä korjaamaan. Miten asiakas voidaan velvoittaa selvittelemään jakaja ja sitten soittelemaan sinne, miten toimitaan? Minusta postinjakaminen on Postin tehtävä. Jos Posti ostaa alihankintapalvelua muualta, Posti kuitenkin viimekädessä olkoon vastuullinen homman oikeasta hoidosta. On hyvä muistaa, ettei asiakasta -jonka asiasta ei virheellisesti jaetussa postissa ole edes kyse- voida velvoittaa maksamaan puheluja, odottamaan linjoilla, kyttäämään päivystysaikoja jne.  Kun virhe ei ole asiakkaan, myöskään korjaaminen ei asiakkaalle voi kuulua.

2 kommenttia artikkeliin ”Johan pomppas, posti

    1. Yllättävän moni. Ja tulee millon sattuu. Ennätys mun kohdalla oli, kun muutama vuosi sitten joulukuun alussa lähetetty joulukortti saapui iäkkäälle vastaanottajalle maaliskuun alussa. Otti muuten rankasti päähän, kun vastaanottaja odottaa aina niin postia ja ihmetteli soittaessani, kun ei edes korttia…

Kommentointi on suljettu.