1+8=kotivankila


Riskiryhmään kuuluvat ovat nyt olleet jo ainakin kuukauden eristettyinä koteihinsa. Juu, juu, saa ulos mennä, kunhan siellä ei olla tekemisissä muiden kanssa. Se on muuten helpommin sanottu kuin tehty! Maaseudulla onnistuu usein helpostikin. Ja alueilla, jotka rajoittuvat metsään. Entäs kerrostaloalueilla? Kyllä jo tuolla roskisreissulla törmää muihin ja kaikki eivät viisveisaa rajoituksista. Tätä rajoitettua elämää on nyt opeteltu enemmän tai vähemmän kiltisti.

💭 Nyt sitten eräät päättäjät sun muut uhkailevat (sellaiseksi minä sen koen), että nämä kohtaamisrajoitukset jatkuvat ikäihmisillä jopa vuoden 2020 loppuun asti 😒. Ymmärrän tietysti terveyden merkityksen, mutta ajattelevatkohan nämä päättäjät ikäihmisten mielenterveyttä ollenkaan? Ihmiselle, myös ikäihmiselle (!), toisen kohtaaminen ihan oikeassa elämässä ilman lasia tms. siinä välissä on äärettömän tärkeää.

Edessä on kesä ja suomalaiset ovat aina kesäisin viettäneet paljon aikaa ulkona ja yhdessä.
‼ Minua huolettaa ihan oikeasti se, miten erityisesti ikäihmiset selviävät, jos todella uhkaus tulee voimaan. Tiedän, että voi kohdata virtuaalisesti ja voi soittaa ja, ja, ja – mutta, se ei lopulta ole sama kuin kohtaaminen todellisuudessa. Tartuntoja on ollut kaikissa ikäryhmissä, enkä usko, että täydellistä suojausta on olemassakaan…

Minä menen ulos. Pakosta siellä kohtaan joitain muitakin ihmisiä, koska en asu korvessa. Mutta, se on minun keinoni selvitä henkisesti hengissä 🍀. En mene kokoontumispaikoille, mutta en voi jäädä kotivankilaankaan loputtomasti. Tässäkin asiassa on monta puolta.