Siltoja ihmisten välille koronasta huolimatta

Nyt on aika ottaa se mielikuvitus käyttöön! Emme saa kokoontua ryhmissä ja vierailut erilaisiin laitoksiin on nyt kiellettyjen asioiden listalla. Virtuaalivierailut ovat kuitenkin sallittuja 💚.  Nyt voidaan tehdä virtuaalivierailuja videopuhelujen välityksellä sinne, missä yhteydet ovat olemassa.

💡 Minusta linkissä kerrottu kokeilu on vallan mainio: https://www.hel.fi/uutiset/fi/sosiaali-ja-terveysvirasto/ikaihmiset-ja-lapset-kohtasivat-skypen-valityksella  
Toki se on toteutettu ennen koulujen sulkemista, mutta mikä estää yksittäisten (tai kaksin) toteutettua virtuaalivierailua? Lapset voisivat vaikka laulaa, kertoa tarinoita, esittää jonkin ohjelmanumeron jne. videopuhelun välityksellä.  Jos kohteena on jokin laitos tai palvelutalo, asia täytyy tietysti sopia ennakkoon henkilökunnan kanssa (paitsi, jos siellä on tuttu henkilö, jolla on sopiva laite käytettävissä ja taito käyttää sitä) tarpeellisten järjestelyjen hoitamiseksi. Vastaavasti aikuiset – myös ikäihmiset – voisivat kertoa lapsille tarinoita ja toteuttaa vaikka jonkin pienen taidon opastamisen. Videopuhelujen lisäksi kannattaa muistaa mahdollisuus tehdä YouTube-videoita.  Jos ei halua niistä julkisia, ne voi toteuttaa myös ns. piilotettuina, jolloin vain osoitteen saaneet näkevät ne.

On aika rakentaa siltoja ihmisten kesken, vaikka korona estääkin kasvotusten tapaamisia 💖💛🍀. Ei rutista, mutta ei myöskään lamaannuta! Me selviämme tästäkin 👍🌹🍀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s