Rakasta lemmikkiäsi

Torstaina vietetään ’Rakasta lemmikkiäsi-päivää’. Moni sanoo asiassa, jotta ”Tietenkin rakastan”. Ja jokainen eläimistä vähänkään välittävä toivoo, että lemmikin ottaneet todella rakastaisivat niitä. Mutta… asiassa on valitettavasti myös iso mutta…

Jotkut ottavat lemmikin kovin kevein perustein. On ihmisiä, joille lemmikki on statusasia. On ”hienoa”, kun on lemmikki. Joskus lemmikki otetaan, kun lapset tahtovat, vaikka vastuu on aina aikuisella. Syitä on erilaisia, mutta seuraukset ovat usein samoja; lemmikki jää ilman kaipaamaansa rakkautta.
Niinpä ennen lemmikin ottamista tulee aina perehtyä ko. lemmikin tarpeisiin, kasvatustapoihin ja sopeutumiseen omistajansa aikatauluihin.

Samaan aikaan on onneksi tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä, jotka oikeasti rakastavat lemmikkiään.  Tapoja rakkauden osoittamiseen on paljon, enkä ota niihin kantaa. Ihan vaan välttääkseni nettisodan, sillä tämä asia on monelle herkkä asia.  Olennaista on, että lemmikin ja omistajan välillä on aito luottamus ja rakkaus, joka kertoo kaiken olevan hyvin 💖💛💜

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s