Nykyajan nettikahvila?

Tänään uutisoitiin, että moni, erityisesti pienempi kahvila on päättänyt kieltää kahvilassaan läppärien käytön joko kokonaan tai ainakin lounasaikaan. Syy tähän on se, että läppärinkäyttäjä tarvitsee enemmän tilaa kuin esim. ruokailija.  Toisaalta, kun moni läppäriä kahvilassa käyttävä pitää kahvilaa käytännössä etätyöpaikkanaan, hän vie samalla kahvittelijoilta / lounastajilta paikan. Lisäksi monet näin etätyötä tekevät käyttävät kahvilan sähköä kytkiessään laitteensa pistorasiaan. Osa lataa myös kännykkänsä kahvilassa.  Tämän seurauksena on syntynyt ’Nettivapaa’-kahviloita, joissa ei ole nettiyhteyttä saatavilla ja jossa ei omiakaan läppäreitä saa käyttää.

❓ Olisiko nyt aika nykyajan nettikahviloille? Maailmalla edelleen yleisissä nettikahviloissa on käytettävissä (maksua vastaan toki) nettiyhteydellä varustettu tietokone. Ostettavissa on usein myös juotavaa ja pientä naposteltavaa. Joissain paikoissa myös pikaruokaa.
💻☕ Entä, jos olisikin nettikahviloita, joissa pientä maksua vastaan saa nettiyhteyden, mutta ei konetta? Käytettäisiin omia koneita ja maksu sisältäisi oikeuden sähkönkäyttöön. Lisäksi nettikahvilassa voisi ostaa kahvin yms. lisäksi ainakin pikaruokaa, kenties lounastakin.   Jokaisella olisi oma työskentelynurkkaus; joko yksintyöskentelyyn tai pienryhmää varten. Hinta määräytyisi käytetyn tilan ja ajan mukaan esim. puolesta tunnista vaikka koko päivään. Tämä olisi kuitenkin usein edullisempi ratkaisu kuin omien tilojen hankkiminen – varsinkin, jos kyse on liikkuvasta työstä.

Ei tämä malli mikään oikea tulonlähde helposti ole – ainakaan niin kauan kuin osassa kahviloista saa nettiä käyttää melko vapaasti.  Kuitenkin eri tahojen yhteistyöllä (esim. yrittäjät, jotka toimittavat syötävät ja vaikka Nuorten työpajat tai muut nuoria työllistävät ratkaisut tai pientä lisätuloa kaipaavat ikäihmiset) tästä voisi tulla toimiva ratkaisu.

❓ Mitä tuumaat, olisiko tämä mahdollista?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s