Teemapäivät viikolle 10.

On taas monta aihetta toteuttaa pieniä tapahtumia!

vanha tavara
Maanantaina on ’Vanhan tavaran päivä’.

Monella on joitain (joillakin tosipaljonkin) vanhoja tavaroita, jotka ovat merkityksellisiä itselle.  Nykyisin on kuitenkin muotia vähentää tavaraa ympäriltään ja pyrkiä minimalistiseen ympäristöön.  Kun tätä raivausta teet, muistathan, että ”toisen roska voi olla toisen aarre”?!

Jos haluat luopua vanhoista, ehjistä tavaroistasi, tutkaile ennen roskisvaihtoehtoa, olisiko tavarasi arvokas jollekulle muulle. On erilaisia kirppiksiä, joissa voi tavaroita myydä ja netistä löytyy ’Roskalava’-ryhmiä, jossa saa ilmoittaa maksutta saatavilla olevista tavaroista. Jos pois ajattelemasi tavara on merkittävän ikäinen, kannattaa myös kysäistä museosta, ovatko he kenties kiinnostuneita tavarastasi 👍.

tulilla
Tiistaina haluamme todeta: ’Haluan sinun olevan onnellinen’.

Onnellinen voi olla niin pienistäkin asioista 💚. Joskus kohdalle voi sattua myös jotain todella suurta ja merkittävää.

Omalla kohdallani en koskaan unohda lämpimiä helmikuun alun öitä Hawaiilla kauan sitten. Yöllä meitä oli monia eri kansallisuuksia edustavia ihmisiä Waikiki Beach’n rannalla. Joillain oli kitara ja joillain ukulele… ja lauloimme yhdessä kaikille tuttuja lauluja.  Kun sitten viimeisenä yönä, kun siellä olin, lauloimme yhdessä Aloha oe (Farewell), ei itku ollut kaukana. Vieläkin, parin vuosikymmenen jälkeen,  sydän on pakahtumaisillaan, kun kuulen tämän:

matematiikka
Keskiviikko on ’Matematiikan päivä’.

Tämä päivä ei sitten taida olla ollenkaan minun päiväni! Numerot ja matikka ovat joidenkin mielestä niin loogista ja selkeää, mutta minulle ne ovat useimmiten yhtä selkeää kuin kiinankieli.
Joskus koulun alkuaikana pidin matikasta. Sitten muuton takia vaihdoin koulua ja siellä oli eri matikankirja ja aivan erilainen tapa opiskella. ”Putosin kärryiltä” ja kun opettaja vielä kerran sanoi koko luokan kuullen: ”Et sinä näitä ymmärrä kuitenkaan”, päätin, että en ymmärrä, kun viisas, koulutettu opettaja niin sanoo. Sen jälkeen matikka-asiat ovat olleet minulle todella vain pakon edessä tehtäviä…

Kuitenkin tiedän, että matikka on tärkeä taito ja sitä vaaditaan monella alalla (onneksi ei minun). Arvostan matikantaitajia siinä kuin ketä tahansa muutakin.

nimikyltti
Torstai on ’nimikylttipäivä

Nimikylttejä tarvitaan erilaisissa tilaisuuksissa ja monella työpaikallakin. Kun väkeä on paljon ja ollaan vieraita toisilleen, nimikyltti on iso ja tilanteita helpottava asia. Onhan vaikea äkkiä muistaa monien uusien ihmisten nimiä ja kuitenkin ihmiset arvostavat, jos heitä puhutellaan nimellä…
Yhä useammin esim. työpaikoilla nimikyltti on kuvalla varustettu muoviläpyskä, jossa voi olla mukana erilaista tunnistuskoodia ym.

pakasteruoka
Perjantai on ’Pakastetun ruoan päivä’:

Pakastin on minun mielestäni yksi parhaita teknisiä keksintöjä 👍. Kun tekee vähän isomman määrän ruokaa, voi osan pakastaa. Kun edessä on isompi tapahtuma, johon tarvitaan ruokaa/leivonnaisia, taas pakastin voi pelastaa. Sieltä on sitten kiireessä tai laiskottaessa helppo ottaa ruokaa / herkkuja nautittavaksi.

Kauppojen pakastealtaat ja -kaapit ovat pullollaan niin valmiita kuin puolivalmiita ruokia ja aivan raakana pakastettuja ruoka-aineitakin. Valikoiman suurin ongelma (minulle ainakin) on sen laajuus. Eri valmistajien tuotteissa on toki eroja, mutta vaikkapa peruna-sipuliseosta on vaikea tehdä kovin erilaiseksi. Olen kuitenkin kiitollinen pakasteista, jotka antavat vaihtelua ja helpotusta arjen(kin) elämään 🌹.

huutaja
Lauantai on ’Tule kuulluksi’-päivä.

Jännä juttu, kun moni kuvittelee tulevansa parhaiten kuulluksi, kun korottaa ääntään. Tosiasiassa se vain aktivoi muitakin korottamaan ääntään ja pian kukaan ei tule kuulluksi.
Olen kuullut erilaisia versioita siitä, miten porukassa tulee kuulluksi… hiljentämällä ensin muut. Sanoo jotain hiljaisella äänellä, jotta vain ihan lähinnä oleva / olevat kuulee. Joidenkin mukaan muut huomaavat ja kiinnostuvat siitä, ”mitä nuo kuiskii”.  Sitten on erilaisia merkki-ilmaisuja. Esimerkkeinä olen kuullut mm. kuulluksi tuleva nousee seisomaan ja muut sitä mukaa, kun huomaavat asian. Vastaavasti kädennostoa, sormi suun eteen ja odottamaan yms.
Minä olen joskus käyttänyt musiikkia – laitan kännykästä (tai muulta laitteelta) soimaan kappaleen, joka liittyy aiheeseen (ja, jos mahdollista, volyymit täysille).  Ainakin hetkeksi tulee rauha ja tulen kuulluksi…

❓ Miten sinä varmistat, että tulet kuulluksi?

kukkia naisille
Sunnuntaina vietetään ’Kansainvälistä naistenpäivää’.

Monet viettävät naistenpäivää lahjojen ja pienempien tai suurempienkin juhlien merkeissä. Mikäpä siinä. Aina voi juhlia, mutta samalla toivon muistettavan päivään liittyvän vakavammankin puolen. Naisilla ei läheskään kaikkialla ole tasavertaisia oikeuksia miehiin verrattuna. Enkä puhu vain rahasta, vaan mm. omaan elämäänsä liittyvien asioiden päätäntävallasta. Paljon on vielä tehtävää asian merkeissä!

Nyt, sunnuntaina, on kuitenkin aika myös nauttia naistenpäivästä kukin omalla, itselleen mieluisalla tavalla. 🌹💃🍀

❓ Mikä on sinun tapasi viettää naistenpäivää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s