Se on hassunnäköinen, mutta…

On se hassunnäköinen, mutta silti siitä saattaa tulla vastaus monen liikkumispulmiin. Vain 2,41 m pituinen Citroen Ami mahtuu pieneenkin paikkaan ja sen sisätilojen sanotaan olevan suuremmantuntuiset kuin mitta kertoo.
Ami on kokonaan sähköauto ja tarkoitettu lähinnä kaupunkiajoon tai lyhyille matkoille (akun kestoksi kerrotaan n. 70km). Uutisessa kerrotaan, että ajokorttia ei tarvita (tai, no 15v:n alaikä ja mopokortti), lämmityskin löytyy ja sitten se ulkonäön lisäksi oleva erikoisuus: vaatii älykännykän, jolla monia asioita hoidellaan.  Edelleen uutisessa kerrotaan Amin sopivan nuorille, ikäihmisille ja kaupungeissa pörrääville paikasta toiseen siirtyville työntekijöille.

Auton Suomeen tulosta ei vielä ole tietoa, mutta Ranskassa se tulee myyntiin (ja erilaisilla vuokrausmahdollisuuksilla tarjolle) juuri alkavan maaliskuun lopulla. Mielenkiinnolla odotan, tuleeko tästä ikäihmisten kulkupeli ja perheiden kauppakassikakkosauto, jota nuorisokin saa käyttää 😎.

👉 Uutisen tarkkoine selityksineen voit lukea TÄÄLTÄ.

Yksi kommentti artikkeliin ”Se on hassunnäköinen, mutta…

  1. Kun lakia muutetaan, että noilla saa ajaa 60km/h nykyisen 45km/h asemasta, suosio olisi suurempi. Ainakin tietojen mukaan olisi turvallisempi kuin mopoauto ja halvempikin.

    Mutta ne sähköautot eivät tuo säästöä ympäristölle! Akut ovat iso ympäristöongelma. Nyt on korkea aika kehittää aivan muunlainen käyttövoima.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s