Viikon 9. teemapäivät

Maanantaina on Maailman baarimikkojen päivä.

baarimikko

Baarimikot (mikä muuten on naispuolisen baarimikon nimike ❓) ovat monelle niitä luottohenkilöitä.
Olen kuullut monen baarimikon kertovan siitä, miten ihmiset haluavat avautua heille. Baarimikot tietävät monien salaisuudet – ja osaavat ne myös pitää. Arvostan 🌺.

Tiistainakin vietetään Lämpimän aamiaisen kuukautta.

aamiainen

Kunnon aamiainen antaa hyvät eväät päivään, sanovat terveysihmiset. Mikä se kunnon aamiainen kenellekin on, se on sitten jo ihan eri kysymys.
Minulle kunnon aamiainen on kahvia (ilman eivät aivot käynnisty), tuoremehua, voileipää ja mielellään ottaisin kananmunaa jossain muodossa. Viimemainittu tosin jää usein ihan vaan laiskuuden takia laittamatta.
❓ Entä sinä, millainen on sinun kunnollinen aamiaisesi?

Keskiviikko on Kerro satu päivä.

satuilijat

Aiemmin kodeissa useimmiten luettiin ainakin iltasatu. Nyt, kun elämä on (olevinaan…) kiireistä, ei iltasatu enää ole ollenkaan niin yleinen, Tai, se korvataan digiversiolla…  No, voi olla hankalaa, kun usein lapsi haluaa illasta toiseen sen saman iltasadun. Jos sitten lukija väsyneenä yrittää oikaista ja jättää jonkun kohdan pois, lapsi huomauttaa heti: ”Ei se noin mennyt”…

Minulle ei kotona luettu. Sanottiin: ”Opettele itse lukemaan”. Ja minä opettelin – onneksi! Sillä, vietin lapsuudessa kuukausia sairaalassa ja siellä lukeminen oli usein paras (välillä ainoa) tapa kuluttaa aikaa.
💖 Muistan kuitenkin suurella lämmöllä rakasta mummoani, jonka luona sain viettää lapsuudessani paljon aikaa. Hän luki minulle satuja kynttilän valossa (sähköä ei heidän vaatimattomassa mökissä edes ollut) ja kertoi paljon tositarinoita elämästä. Ne hetket olivat minulle korvaamattoman arvokkaita 🎀

❓ Onko sinulle luettu satuja ja oletko itse niitä muille lukenut?

Torstaina vietetään Mansikka päivää.

mansikat

Mansikoita, ah, mansikoita! Kyllä niitä kesän ensimmäisiä mansikoita aina niin odottaa! Niiden makua ei mikään voita. Mansikkaherkut – ja niitä on lukematon määrä – ovat suomalaista ylellisyyttä 😋.  Nykyisin Suomeen tuodaan maailmaltakin mansikoita, mutta ei niiden maku yllä oman maamme mansikoiden tasolle.

Lapsuudesta muistan, kun mummon kanssa kerättiin ahomansikoita ja laitettiin ne heinänkorteen. Sitten istahdettiin kannolle nauttimaan 💖.

❓ Millaisia tuntemuksia mansikat sinussa herättävät?

Perjantai on Kukkataiteen päivä.

lumme

Kukat ovat rajaton mahdollisuus luoda taidetta. Kuvaamalla, maalaamalla, piirtämällä, tekemällä kimppuja…  Kukkien monimuotoisuus antaa mahdollisuudet aina uudenlaisiin teoksiin…

❓ Olisiko tänään oikea hetki luoda oma kukkataideteos; juuri sinun näköisesi?

Lauantai on Karkauspäivä.

kangas ja helmet

Ei ole enää kangaskauppiaiden juhlapäivä tämä karkauspäivä… Ennenhän oli tapana, että nainen sai kosia karkauspäivänä ja mahdollinen kielteinen vastaus tiesi miehelle reissua hamekangasostoksille.

❓ Mahtaako se sitten vaan monella mennä minihamemalliin, kun (jos) mies ostoksille lähtee? Jos minä menisin kosiarykäyttämään ja kielteisen vastauksen saisin, se olisikin sitten kallis vastaus. Minihametta ei minulle ole ollut koskaan (eikä tule olemaan). Jos hame on ihan pakko olla, se on muuten sitten pitkä hame. Ja tietynvärinen ja tietynlaista materiaalia. Taitais siinä olla miehelle tekemistä löytää sopivanlainen kangas ja saada siten itselleen vapaus 🤣🤣🤣.

Sunnuntaina on Oman loman päivä.

Norja

Oma loma on monelle haave. Osalle oikeasti vaikea toteuttaa, osalle vaan haave, jota ei saa aikaiseksi viedä toteutukseen. Oma loma on toiselle rauhaa vaikka metsässä tai mökillä. Toinen tahtoo juhlimaan ja kolmas kenties saamaan erilaisia hoitoja. Mahdollisuuksia on hirmuisen paljon.
❓ Millainen on sinun haaveesi otsikon ’oma loma’-suhteen?

Minä haaveilen (ja aijon sen myös toteuttaa) omasta lomasta kesän alussa Norjassa  Sinne on hyvä paeta juhlia, joita jotkut haluaisivat toteuttaa…  Norja on Suuri Rakkauteni ja siellä sydän lepää, mieli  rauhoittuu ja saa nauttia vapaudesta 💖

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s