Nyt keittää

Olen tietoisesti yrittänyt sivuuttaa verkossa asiat, jotka ärsyttävät. Nyt menee ihon alle tämä loputon syyllistäminen ja nimittely 🤐. Erityisesti pääkaupunkiseudulta jaetaan muualla asuville neuvoja malliin:
– pyörällä pääsee ympäri vuoden
– lähijunalla ja metrolla pääsee liikkumaan
– julkiset tarjoavat hyvän vaihtoehdon kulkemiselle
– hankitaan pienempi asunto, niin ilmasto-ongelmat pienenee
– lopetetaan turhat ostokset
– jne. jne.
Ne, joille nämä ratkaisut eivät sovi, ovat sitten näiden maailmanparantajien mielestä ”pullamössökansaa”, ”laiskureita” ja ”rahoillaan leveilijöitä”, ”itsekkäistä p……sia” jne.

Voisko näitä mielipiteitään laukovat kertoa muutaman vastauksen:

1. Pyörällä kulkeminen lumen peitossa olevalla tai jäisellä (hiekoittamattomalla) tien reunalla -ei kaikkialla ole pröräteitä! -, miten se ajaminen sujuu vaikkapa kauppakassien kanssa? Ruokaa on hankittava, vaikka ei muuta pystyisikään.
2. Entä, jos fyysiset syyt estävät pyöräilyn?
3. Kun ne metrot ja lähijunat (ei edes kaukojunat) kulje kaikkialle. Eli, tämä on harvojen herkkua.
4. Julkiset eivät kulje muutaman minuutin välein, vaan useimmiten useamman tunnin välein. Siis isompien taajamien ulkopuolella. Mikä siis on vaihtoehto?
5. Kuinka pieni asunnon tulee olla?  Josko 30neliöö ois riittävän pieni?
6. Turhiin ostoksiin ei kaikilla ole edes varaa. On ikävää, kun on laskettava, ostanko tarpeelliset lääkkeet vai monipuolisen ruoan ainekset.

Mielestäni jokaisen maailmanparantajan kannattaa tutustua laajalti muiden elämänmahdollisuuksiin ennenkuin alkaa heitellä nimittelyä ja neuvoja, jotka sopii lähinnä vaan isommissa kaupungeissa. Kaikille ei edes siellä (vrt. terveys).

 

2 kommenttia artikkeliin ”Nyt keittää

  1. Älä sinä naisrukka anna kaikenmaailman viherpiipertäjien sekoittaa mielenrauhaasi. Ne ymmärtää, että Stadissa on metrot ja lähijunat ja julkinen liikenne muutaman minuutin välein. Niillä ei ole tosiasiallista kuvaa elämästä kehä III:n ja keskusten ulkopuolella. Valitettavasti ne on aktiivisia päättäjiin, joilta katoaa elämäntieto samassa yhteydessä.
    Eletään me muut valitsemallamme tiellä, koska monikaan meistä ei haluaisi edes Stadiin elämään.

    1. Tuossa olet oikeassa, Asko, ei kiitos Stadiin asumaan! Enkä yleensä näitä noteeraa, mutta kun on väsy jne. voi joku päästä ihon alle ja saada mielen keittämään. Se on onneksi minulla nopeasti ohi.

Kommentointi on suljettu.