Mä vaan ihmettelen


Minua ihmetyttää kovasti tämä median kiinnostus naispuolisten johtavassa asemassa olevien ihmisten ensimmäisiin työpaikkoihin. Niistä tehdään juttua aivan kuin toimiminen tietyissä tehtävissä olisi jotenkin alentavaa. Tunnetuin asiassa on varmaan pääministerimme, Sanna Marinin,  työ kaupanmyyjänä ja tänään kerrotaan uutisena, että Suvi-Anne Siimes toimi aikanaan iltasiivoojana.
Miksi ei vastaavasti miesten kohdalla olla kiinnostuneita heidän aloituksistaan työelämässä? En muista oikeastaan kenestäkään muusta miehestä (ainakaan useammin) mainituksi alkuajan työpaikkoja kuin presidentti Mauno Koiviston työt satamassa. Olen aivan varma, että miespuolisissa johtajaasemassa olevissakin on niitä, joiden ura on alkanut juoksupoikana, apumiehenä rakennuksilla yms.

👉 Valistakaa nyt mua, miksi naisten kohdalla asia on uutinen, mutta miesten kohdalla asiasta vaietaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Mä vaan ihmettelen

  1. Koska naiset koetaan uhaksi (lähinnä miehet kokevat, toiset naiset ehkä kadehtivat). Kukaan ei ole ”seppä syntyessään” eikä ole mikään häpeä, että on tehnyt työtä. Paljon enemmän pitäisi hävetä jos on antanut yhteiskunnan elättää vaikka olisi voinut tehdä töitä (tai opiskella), sellaisiakin on. Harvempi meisä aloittaa uransa johtajana….. ainakaan hyvänä sellaisena.

  2. Juuri noin… harvempi aloittaa uransa johtajana! Odotukset vaan monilla ovat sellaiset, että vaikka ei johtajan paikalle, mutta ainakin johtajan palkka.

    Minusta kaikki työ on arvokasta riippumatta tekijän sukupuolesta.

Kommentointi on suljettu.