Palvelut pyörille!

Ruotsissa on jo poliisilla matkailuautosta tehty liikkuva työpiste. Suomessa tällaiselle olisi tarvetta, kun harvaanasuttuna maana palveluihin voi olla todella pitkä matka. Monia poliisipalveluja voisi tuoda näin kansalaisten helpommin saataville.

Eikä vain poliisi, vaan esim. vaikkapa Kela, digilaitteiden perushuolto, kampaamo, hieroja, nuorisotila (auto isompaa mallia) ja vaikka mitä.  Auton sisätiloja muokkaamalla mahdollisuuksia on hurjan paljon. Toki hankinta on arvokas, mutta arvokasta on pitää kiinteää tilaakin. Ja liikkuva tila mahdollistaisi monen saavuttavuuden, mikä ei ollenkaan aina toimi kiinteän tilan osalla.

👉 Ajatus tästä tuli, kun luin poliisi-juttua Caravan-lehden vanhasta (11.12.2019) uutisesta TÄÄLLÄ.

jk, HAAVEENI:


Minähän olen vuosia sanonut, jotta, jos se lottovoitto paukahtais (ei pienellä eläkkeellä muuten moista voi hankkia), ostaisin heti pienen, näppärän retkeilyauton. Kevään ja syksyn ajelisin ympäri Suomea opastamassa ikäihmisiä netin ihmeelliseen maailmaan. Talveksi lähtisin Etelään ja etsisin sieltä suomalaisia, jotka tarvitsevat apua nettiasioissa. Kesän sitten varmaan huristelisin pitkin… Norjaa… no, poikkeasin välillä Suomessakin. Kai.
💚 Minusta olisi upeaa voida avata netin salaisuuksia ihmisille, jotka eivät sinne uskaltaudu tai ole saaneet mahdollisuutta oppia.

2 kommenttia artikkeliin ”Palvelut pyörille!

  1. Oli hyviä ajatuksia Marjatta. Minäkin olen haaveillut matkailuautoista, mutta siihen tosiaan tarvis sen lottovoiton. Aurinkoista päivää sinulle.

  2. Matkailuauto ois tosikätevä. Minullahan oli sellainen aikanaan, kun olin jatkuvasti tien päällä työn merkeissä. Sillä vaan pitää ajaa, muuten se on kallis. Mun vanha auto oli ongelmallinen suuren polttoainekulutuksen takia. Nyt ostaisinkin retkeilyautomallisen, pienen auton. Autossa kun ei aikaa vietetä, vaan se on yöpymiseen ja usein myös ruokailuun tarkoitettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s