Elämänohjetta kerrakseen

🍀 Satavuotias Hämeenlinnalainen, Helvi Frick, antaa meille kaikille sopivan elämänohjeen: ”Yritä mahdotonta, kiinnostu kaikesta, valita vähemmän.”

🍀 Satavuotias, Valkeakoskella asuva Arvo Hämäläinen neuvoo mm. näin: ”Ihmisellä ei ole mitään muuta kuin itsensä. Siksi itsensä kanssa pitää yrittää tulla toimeen. Hyväksy ittes ihan kerta kaikkiaan, melkein rakasta itseäsi! Mutta älä anna sen näkyä.

Kun ei jäädä sinne sohvannurkkaan kököttämään, maailma on meille avoin 👍. Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon, mutta se vaatii vähän omatoimisuuttakin.

👉 Suosittelen tutustumaan Helvi Frick’n elämänohjeisiin (12kpl) TÄÄLLÄ. ja  Arvo Hämäläisen elämänohjeisiin (11kpl) TÄÄLLÄ.

Yksi kommentti artikkeliin ”Elämänohjetta kerrakseen

 1. Ihana kuulla näistä pirteistä ikäihmisistä jotka jaksavat olla aktiivIsia ja jakaa hyväksihavaitsemiaan elämänohjeita!

  107-vuotias Dagny Carlsson Ruotsissa kirjoittaa blogia lähes joka päivä (ruotsiksi), on kirjoittanut viimeiset noin 8 vuotta, aloitti 100-vuotiaana (täyttää toukokuussa 108)! Arkipäiväisiä asioita, mutta ajatus näyttäisi olevan edelleen kirkas – mikäs olisi eläessä niin iäkkääksi jos pysyy yhtä hyvässä kunnossa 😊
  avaussivu löytyy täältä: http://www.123minsida.se/bojan
  ja tämänhetkinen blogisivu täältä: http://www.123minsida.se/Bojan/99578368

  Mielestäni tämä blogisivusto jota hän käyttää (123minsida) on hieman hankala surffailla, kun ainakin minulle avautuu aina sivun alaosaan jossa on kommentit ja sitten pitää ”scrollata” ylös lukeakseen viimeisimmän postauksen ylinnä. Nyt yleensä sivulla ”26” (jonne yo linkki vie) mutta jostain kumman syystä hän välillä on joutunut vaihtamaan sivua. Välillä hän kirjoittaa vahingossa toiselle sivulle…(josta usein löytää kommenttimaininnan) ja välillä pieniä kirjoitusvirheit, mutta ehkäpä 107-vuotiaalle annamme anteeksi 😉

  Kuten Helvi Frick toteaa, yksi pitkän iän salaisuus on varmasti hänen ensimmäinen ohjeensa:
  Kiinnostu! Innostu! ”Olen utelias. Ehkä siksi olen pysynyt henkisesti näin hyvässä kunnossa.” Arvo Hämäläisen ohjeitakaan ei voi kuin myötäillä. Erityisesti pidin ensimmäisestä ja toisesta (”Pidä ja huolehdi itsestäsi”), joita yritän itsekin seurata. Hymyyn veti kommentti ”kun tulet satavuotiaaksi…. aivotkin alkavat toimia vasta iltapäivällä kolmen jälkeen” 🙂 siinä hyviä eväitä ja esimerkkejä pitkään elämään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s