Retkeilijöiden määrä kasvaa :)


Retkeily on mukava, edullinen ja terveellinen harrastus. Viime vuosina myös retkeilyn suosio on ollut kasvussa. Metsähallitus on nyt julkaissut kävijämäärät vuodelta 2019. Kaikkiaan Metsähallituksen hoitamille valtion suojelualueille tehtiin vuonna 2019 yli 7 miljoonaa (7 016200) käyntiä. Vuonna 2018 kävijämäärä oli 6 858600 käyntiä.

Huomioiden retkeilyn hyvät vaikutukset terveyteen, on tärkeää, että retkeilyalueet pidetään kunnossa. Tässä on tehtävää niin julkishallinnolle kuin ihan tavallisille käyttäjillekin. Julkishallinnon tulee huolehtia puitteet kuntoon (esim. huonokuntoiset pitkospuut ja nuotiopaikat / laavut / kämpät) ja käyttäjän muistaa erityisesti Jokamiehen oikeudet (ja velvollisuudet!) sekä huolehtia, että se, minkä jaksat täytenä kantaa luontoon, jaksat myös tyhjänä tuoda sieltä pois.

🌲🌳🍀🌞🔥 Upeaa retkeilyvuotta kaikille!

5 kommenttia artikkeliin ”Retkeilijöiden määrä kasvaa :)

 1. Metsähallitus puolestaan päätti, että vähennetään hoidettavia alueita. Pitkospuiden hoidossa ja laavujen hoidossakin säästetään, Terveellinen ja melkein kaikille sopiva liikuntamuoto ei vissiin ansaitse valtion rahaa. Onhan se tärkeämpää rahottaa kilpaurheilua!? Ensin tavalliset ihmiset ja sitten kilpailut. Kilpaurheilun saisi yritykset rahoittaa mainoksillaan.

  1. Olen kyllä vähän samaa mieltä tuosta retkeilyn rahoituksesta. Sopivalla lähietäisyydellä olevat laavut ja hioidetut polut / pitkospuut ovat myös monelle liikuntavammaiselle mahdollisuus päästä luontoon. Samalla lapsiperheet voivat lähteä vaikka rattaidenkin kanssa kokemaan luontoelämyksiä.
   kun vaan vastuullisuus palvelujen käytössä myös olisi huipussaan eli roskat pois ja pidetään paikat kunnossa.

 2. Minä en käsitä, että yhteiskunnan rahoja laitetaan kilpaurheiluun. Mitä maksajat saavat rahansa vastineeksi? Suuri osa jää nollaan vastineen puolella. Eikä joidenkin kilpaileminen edistä ollenkaan kansanterveyttäkään. Kunhan ukot saavat töllötettävää.

 3. Hyvä kun painotit myös niitä VELVOLLISUUKSIA, useimmat tietävät jokamiehen OIKEUKSISTA mutta mitä tietävät näistä onkin sitten toinen juttu, osittain sillä säännöt ovat aika tulkinnanvaraiset, kaikille ei ollenkaan ole selvää mikä on metsää ja mikä pihapiiriä jne….

 4. Oikeuksiin liittyy aina myös velvollisuudet.Aina.

  En ymmärrä, että esim. jokamiehenoikeuksia ei käsitellä perusteellisesti peruskoulussa. Perusteellisesti = tavalla, josta jokainen ymmärtää niin oikeudet kuin velvollisuudetkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s