Viestitellään autossa?


Uutisten mukaan lähes kaksi kolmesta käyttää kännykkäänsä ajaessaan. Jopa yksi viidestä katsoo viestejään ja joka seitsemäs viestii ajaessaan. Missä onkaan silloin kuljettajan huomio?  Tilanteet liikenteessä muuttuvat sekunneissa (esim. tielle tuleekin lapsi tai jokin eläin) ja sillon huomion pitää olla liikenteessä, ei kännykässä.
Olen kuullut useamman kerran toteamuksen: ”Kyllä mä hallitsen homman”…  Eräs heistä ei toistaiseksi aja autoa… ehkä ei koskaan tavallista autoa. Tuli hirvi yllättävässä paikassa.

Jutussa kehotetaan laittamaan puhelin äänettömälle ja tarpeeksi kauas, ettei kuljettaja siihen ylety. Omalla kohdallani en niin toimi. Puhelimessa on äänet ja se on ulottuvillani. Käytän handsfreetä ja en koskaan lue tai kirjoita viestejä ajaessani. Jos tulee viesti, osaan ajaa sivuun ennenkuin alan viestiä lukea. Someen minun ei tarvitse kurkkia ajon aikana, sillä maailmassa on tärkeämpiäkin asioita kuin some.

‼‼ Olennaista on se, että autoa ajaessa huomio on 100%:sti ajamisessa.

👉 Juttu löytyy TÄÄLTÄ.