Ei se nyt vaan niin mene!

Ei se nyt ihan niin mene. Nimittäin, kun joku on julkaissut kuvan netissä, ei sen muokkaaminen ja sen jälkeen omakseen merkitseminen ole ok. Kuvan ottajalla / piirtäjällä on tekijänoikeudet kuvaan.
Asia ponnahti taas mieleen, kun netissä huomasin luvattoman kuvamuokkauksen ja julkaisun. Inge Löök on piirtänyt todella paljon vallattoman hauskoja kuvia, joita saa ostaa kortteina, julisteina ym. Hän ilmoittaa mm. Facebook-sivullaan: ”Copyright Inge Löök 2017-9. Voit jakaa kuvia käyttämällä Facebookin työkaluja. Pyydämme, että et leikkaa kuvia täältä tai kotisivuiltamme tai jaa niitä sähköpostitse tai webin kautta. Kiitos.”  Ja sama ”suomeksi”: Inge Löökin kuvia saa Facebookissa jakaa käyttämällä Facebookin ’Jaa’-työkalua. Kuvia ei saa muokata tai lisätä niihin omia merkintöjä (tekstejä, omistusmerkintöjä).
Vastaavia on varmaan paljon muitakin, mutta nämä Inge Löökin kuvat erottuvat omassa sarjassaan niin helposti muista ja siksi ne olen huomannut. Toki asiaan vaikuttaa sekin, että arvostan suuresti hänen töitään ja omaa, persoonallista huumoriaan 🌺

👉 Tutustupa asiaan: https://tekijanoikeus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s