Pankit hei, miten?


Kyllä se netittömyys voi oikeasti olla iso ongelma syrjäseudulla asuvalle. Kun se viimeinenkin pankki poistuu paikkakunnalta ja omaa autoa ei ole, miten voi hoitaa vaikkapa laskujen maksun?
Uutisissa kerrotaan Rautavaaralla asuvasta Y.V:stä, joka kertoo laskujen maksun tapahtuvan kirjeellä. Siis kirjeellä! Suomen postin toimintaongelmat eivät toivottavasti ulotu Rautavaaralle! Y.V. laittaa rahat kirjeeseen ja kirjeen postiin. Hupsista, sanon minä.
Osassa kunnista on kunnantalolla yhteiskäyttökone viranomaisasiointiin, mutta, entäs, jos et osaa käyttää koko konetta? Osaaminen voi osalla olla korjattavissa, mutta esim. erilaisten vammaisten kohdalla asia ei toimi. Eikä kaikki iäkkäät ihmiset enää omaksu netin ihmeellisiä asioita!  (Tiedän, että moni iäkäs on erittäin taitava netinkäyttäkä…)

Olen ennenkin puhunut, että pankit voisivat palkata kiertäviä pankkiapureita, jotka kiertäisivät sovitusti asiakkaan luona maksamassa pankin nettiyhteydellä varustetulla koneella asiakkaan laskut. Jokaisella sopimuksen mukaisella asiakkaalla omat tunnukset ja avainlukulistan asiakas säilyttäisi itse. Tällaisen avun käyttämisestä voisi pankki periä pienen (!) maksun ja pitää asiakkaat. Tarvetta on vielä ainakin muutaman vuoden ajaksi. Kaikilla ei ole omaisia, jotka asian voisivat hoitaa!

👉 Uutinen löytyy TÄÄLTÄ.

❓ Kysynpä vaan, mikä on sinun ratkaisusi asiassa?