Lumi aiheutti sakot

Eipä ole tullut mieleenikään, että lumi voisi parkkeeratessa aiheuttaa sakot, mutta näköjään voi. Liikuntavammaisen pysäköintiluvan omaava henkilö oli parkkeerattuaan autonsa laittanut luvan kojelaudalle näkyviin ja lähtenyt asioilleen. Palattuaan takaisin autolleen, odotti sakkolappu.
Luvanhaltija päätti, ettei maksa, koska hänellä oli asianmukainen lupa pysäköintiin. Selvitellessään asiaa, hän sai todeta, että autoa oli kuvattu eri kulmista, joissa lappua ei näkynyt. Syy näkymättömyyteen oli se, että pysäköinnin aikana oli satanut lunta. Sakon kirjoittanut henkilö ei ollut vaivautunut poistamaan lunta kohdasta, jossa ihan asianmukaisesti sijoitettu parkkilupalappu oli!  Lumi oli siten syyllinen sakkoihin. Vai olisiko asia ollut niin, että syyllinen virheeseen (sellaiseksi se lopulta todettiin) olikin sakon kirjoittanut virkailija? Nimittäin asiaa selviteltäessä selvisi sekin, että ko. ammattikunnalla on jääkrapa (osalla lumiharjakin), jotta voi poistaa mahdollisen lumen tai jään nähdäkseen, onko lupalappua. Toistaiseksi ei ole keinoa pitää lumi / jää pois tuulilasista, kun Suomen talvea elämme. Joten, arvoisat parkkipirkot ja -pekat, tarkistakaa sieltä lumen/jään alta, näkyykö lupaa. Minä ainakaan en aijo tuollaisessa tilanteessa olla maksajana.

❓ Monikohan tällä tavalla asiattomasti sakon saanut on sen vain kiltitsti maksanut?

3 kommenttia artikkeliin ”Lumi aiheutti sakot

  1. Sakottaja nauttii ylemmyydentunteestaan, kun saa kirjottaa sakkoja muille. Eikai sellainen tyyppi käsiään jääkrapaan laita. Ajattelee varmaan, että pitäisivät sulana ikkunat.
    Oikein, ettei sakotettu maksanut. Se lupa on viranomaisen antama ja sitä ei mikään sakkointoilija voi kumota. Näin tuon jutun uutisissa ja siellähän kerrottiin, että maksu lopulta kumottiin sakottajan pomon päätöksellä. Jollain vielä järki pelaa.

    1. En sakottajien tunteista tiedä, mutta sitä en käsitä, ettei lunta poistanut. Ei tullut mieleen muu kuin sakko, vaikka invaparkkilappu on laillinen tiedote, jota ei muulla tavalla voi osoittaa. Ei ihminen voi vaikuttaa siihen, millon alkaa sataa lunta ja millon ei.

  2. Tästä tulee jännittävää. Uutisissa sanotaan, että isot parkkihallit siirtyvät kamerapohjaiseen maksuun kuittipohjaisen tilalla. Kamera kuvaa rekisterilaatan. Jos se on lumen peitossa, kuvaa ei varmaan saada. Portti aukeaa, kun kuva on otettu. Tekniikkaa lisää vaan.

Kommentointi on suljettu.