Roope oli toisenlainen

Roope oli kääpiömäykky. Pieni ja persoonallinen 💖. Nyt, kun monet tuskailevat paukkuarkojen koirien (ja kissojen ym.)  kanssa, muistan kaipauksella Roopea. Nimittäin, kun muut – myös isot – koirat pelkäävät ilotulitusta, Roope oli asiasta täysin eri mieltä. Kun ilotulitus alkoi, Roope säntäsi parvekkeen ovelle ja ilmoitti määrätietoisesti halunsa päästä parvekkeelle katsomaan ilotulitusta 🎆. Siinä ei ollut vaihtoehtoa, vaan Roope sylissäni katselimme yhdessä ilotulitusta. Kun hetki oli ohi, Roopen ilme kertoi kyllä, jotta ’Joko se nyt loppui?’…
Tämä sama koski ukkosta! Pieni, pienen kissan kokoinen, Roope oli muutenkin persoonallisuus. Siitä toisella kertaa muita esimerkkejä 🍀

7 kommenttia artikkeliin ”Roope oli toisenlainen

 1. Terhakannäköinen koira sinulla. Minun koira (ajokoira) oli tottunut paukkeeseen, mutta ei se koskaan ulos sillon halunnut. Kaverin koira puolestaan painui sängyn alle koko paukkeen ajaksi.

 2. Tyttäre perhees metsästyskoiria, viisveisaavat paikutteluist ja ukkosisit.

 3. Varmaan onkin niin, että metsästyskoirat eivät paukkeista välitä, mutta nämä kotikoirat ovat sitten ihan oma lukunsa. Eräskin tuttuni kertoi, että he pakenevat mökille (jossa eivät muuten juurikaan talvella ole!) ilotulitusta pakoon koiransa takia.

 4. Kumpikaan meidän edesmenneistä kotikoiristamme (kumpikin Westie) ei ollut raketeista moksiskaan, viimeisin tuli meidän mukanamme jopa katselemaan. Kissamme eivät paukkeesta oikein pidä, mutta ei mitään paniikkia, eli evakkoon ei ole tarvinnut lähteä. Raketit ovat kaunista katseltavaa mutta niitä jysyjä ja paukkuja en ymmärrä. Ei kovin ympäristöystävällistäkään taida touhu olla…..

  1. Minäkään en ymmärrä niitä paukkuja. Mikä ilo siitä tulee? Kauniita toki ilotulitukset ovat, mutta samalla aikahirmuine rahasijoitus muutamasta minuutista. Ja yksityisten jäljiltä on roskaa pitkin ja poikin.

   Minusta kannattaisi kehitellä laservaloshow ja sen myötä erilaisia versioita eri tapahtumiin. Kohtuudella kuitenkin, ettei mene maku koko jutusta.

   1. …veit sanat suustani, meinasin aiempaan kommenttiini lisätäkin tämän valoshow -idean, mutta kun muutenkin kirjoitan niin paljon niin jätin sanomatta 🙂 Luulisi tosiaan nykytekniikalla onnistuvan lasertulitukset jotka säästäisivät luontoa ja luontokappaleiden kärsimystä (mieti kaikkia metsäneläjiä, kauriita, jäniksiä, lintuja, oravia….)

 5. Kuulemma valoshow on kallis toteuttaa. Varmaan, jos välineet ovat käytössä kerran vuodessa. Uskon, että erilaisille (siis erilaisille!!!) valoshow-esityksille olisi tilausta mm. eri teemapäivien merkeissä. Se voisi olla uusi ura joillekin nuorille teknisten vempaiden osaajille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s