Missä netissä voisi jutella?

Mielenkiintoisia ajatuksia tuli esille, kun joulunaikaan pyörin netissä juttelemassa ihmisten kanssa. Oli iloa, surua, pelkoa, yksinäisyyttä, juttukaverin puutetta jne.

Aika moni yksinäiseksi itsensä tunteva kyseli, missä voisi ”jutella” ihmisten kanssa ilman että täytyy antaa henkilötietoja tai ladata jotain omalle laitteelleen. Siinä vaiheessa (taas kerran) tuli mieleen, että ne aiemmin muodissa olleet chatit ja keskustelufoorumit olivat kyllä ihan mukava asia. Osaan piti kyllä rekisteröityäkin, mutta nimimerkki riitti ja muita tietoja ei tarvinnut antaa. Ne toimivat suoraan selaimella, joten mitään ei tarvinnut ladata itselleen.
Sitten tulivat Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Snapchat jne. Osa niistäkin toimii toki selaimellakin, mutta niihin tulee rekisteröityä ja tietoja kysellään aika paljonkin. Se omien tietojen jakaminen arveluttaa yhä useampaa aikana jolloin tietoturvan osalla on ollut paljonkin heikkoja kohtia.

Jäin tuota kysymystä miettimään ja tutkailin asiaa netistä. Chatit näyttävät olevan joko yritysten neuvontaan tai palveluihin liittyviä tai jonkin erityisalan omia chatteja. Keskustelufoorumeissa suurin osa on hiljennyt vuosia sitten.  Löysin kyllä paikan, jonne kuka tahansa voi perustaa oman keskustelufooruminsa.   Perustaja voi päättää kirjautumisen säännöistä (saako kuka vaan rekisteröityä yms.) ja vähän muutakin. Oma foorumi kuitenkin edellyttää, että olisi tiedossa ainakin pieni ryhmä, joka sitä myös käyttää. Muuten vaivannäkö on turhaa. Tuolla Munfoorumissa on Foorumeita: 1121, Käyttäjiä: 304756 ja Viestejä: 12212423. Osa noistakin foorumeista on vaiennut aikaa sitten, mutta näyttää siellä olevan ihan tämänkin päivän aktiivisia kanavia. Eli, ainakin joku mahdollisuus vielä löytyykin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s