Tarinapäivä

Tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset kirjoittavat erilaisia tarinoita. Suurella osalla ne kuitenkin jäävät jonnekin sinne pöytälaatikoiden tai tietokoneen kätköihin. Tänään on ’Lyhyiden tarinoiden päivä’, joten nyt (tai viimeistään joulun mentyä ohi) on aika kaivaa niitä tarinoita esiin.

Moni tarjoaa kirjoituksiaan kustantamoille, mutta vain todella harva pääsee kustantajan kautta julkaisemaan kirjansa.

Toinen vaihtoehto on omakustanne (esim. bod.fi).  Siellä voi painattaa vaikka vain yhden kirjan. Kirjasta voi tehdä myös e-kirjaversion.  Omakustanteilla harva pääsee merkittäviin tuloihin ja erään kyselyn mukaan Suomessa 84,1 % omakustannekirjailijasta kirjoittaa harrastuksekseen.  Tämä on huomattavasti enemmän kuin muualla Euroopassa, jossa luku 61,3 %.

Kolmaskin vaihtoehto on: julkaise tarinoitasi verkossa. Se on jopa täysin maksutta mahdollista, jos käyttää maksutonta blogialustaa julkaisupaikkana. Nettijulkaisu on helppoa toteuttaa, mutta sille lukijoiden (ainakin säännöllisesti lukevien) löytäminen on usein työlästä.

Lyhyitä tarinoita voi julkaista myös podcasteina eli äänitteinä. Kun kuulijat on saavutettu, tärkeää on julkaista säännöllisesti uutta, jotta kuulijat myös pysyvät mukana.

👉 Joka tapauksessa, tarinoiden kirjoittaminen ja lukeminen on kivaa 👍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s