Vuorten päivä


Maailman ’Vuorten päivänä’ vuoria Geirangerista Norjasta.

🌄 Jostain syystä minua ovat aina kiehtoneet niin vuoret kuin vuonotkin. Siksi varmaan niin rakastankin Norjan maisemia. Vuoren juurella tajuaa oman pienuutensa ja luonnon voiman. Olen istuskellut tuolla rannalla pienessä Geirangerin kylässä, kun taivas oli sininen, mutta saimme tuntea ”kukkaissateen” (aivan kuin olisi suihkupullosta vettä suihkuteltu hiljalleen).  Olen saanut matkata vuonolaivalla pitkin Geiranger-vuonoa ja haltioitua yhä uudelleen maisemista.  Sain kauan sitten ajaa heinäkuussa lumisateessa pikkuisella Fiat600:lla serpentiinitietä alas Geirangerin kylään.  Vuosia myöhemmin ajoin kuvassa nuolella merkittyä Trollstigeniä ylös. Voit lukea tietoa Trollstigenistä eli Peikkopolusta suomeksi TÄÄLTÄ  ja englanniksi TÄÄLTÄ. Noilla sivustoilla näkyvät tiet vuorten syrjässäkin paremmin 👍

Kun viime syksynä Norjassa Mannen-vuoresta irtosi iso palanen, kävi kyllä mielessä ko. paikka. Olen ajanut tietä, joka kulkee vuoren alapuolella ja vaara-aikana se suljetaan ja asukkaat vuoren juurelta evakuoidaan. Heidät on evakuoitu jo moneen kertaan, sillä vuori oireilee lähes joka vuosi. Alla Mannen vuoristosta kuva, joka on kuvakaappaus: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/norskt-berg-riskerar-att-rasa-igen

Vuoria on maailmalla paljonkin. Niistä voisi puhua (kirjoittaa) loputtomasti, mutta… jospa nyt vaan nautimme vuorimaisemien kauneudesta 💚💚

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s