Tahtoo julkkikseksi


Ei, en minä tahdo julkkikseksi. En edes isolla rahalla tahtoisi. Mutta, eilen, Suomen itsenäisyyspäivänä jotkut todella itsekkäästi ajattelevat tahtoivat. Ja saivat lehdistön kuvaamaan itseään. Ilmeisesti olivat sitten onnellisia saamastaan julkisuudesta. Minua heidän toimintansa hävetti.


”Kaulassa hirttoköysi muistuttamassa, miten monessa maassa käy ihmisten, jotka yrittävät käyttää sananvapauttaan.” Minusta kyse ei ollut huomiota herättävästä korusta (kuten jossain asiaa selitettiin), vaan julkisuuden hakemisesta. Itse asia (tuo muistuttaminen) on tärkeä, mutta aika ja paikka niin hemmetin väärä. Eilen oli Suomen itsenäisyyspäivä, ei maailman kansojen asioiden muistutuspäivä. Jos tuohon mennään, Suomen eräs katsotuimmista tv-ohjelmista täyttyy pian muoviroskakoruilla, nälkäisiä kuvaavilla lautasilla, asekoruilla jne.  Minusta itsenäisyysjuhla Linnassa on perinne ja sinne eivät mielenosoitukset kuulu. Hirttoköysi on mielenosoitus!

Toinen julkisuutta tietoisesti hakeva oli tämä tissinvilauttaja. Naisen rinnat ovat kauniit, mutta pitää olla sen verran älliä, ettei edes Linnanjuhlien jatkoilla ruveta vilauttelemaan. Jatkotkin ovat osa juhlapäivänviettoa. Kyllä sitä julkisuutta saa muuallakin vilauttamalla!

Nämä toimet toivat ko. henkilöt monen tietoisuuteen – kyllä. Kuvaajat ottivat omansa ja lehdet saivat juttunsa. Mutta, samalla nämä ajattelemattomat naiset loukkasivat todella monia, unohtivat kokonaan, mistä juhlassa oli kyse ja unohtivat tarkistaa juhlaetiketin. Positiivinen julkisuus kantaisi pidemmälle!

2 kommenttia artikkeliin ”Tahtoo julkkikseksi

  1. Jo nyt on prkl ettei päässä ole kuin kusta. Itsenäisyys on asia, jota ei pilkata hirttoköysillä tai tissipaljastuksilla. On hävytöntä erityisesti veteraaneja ajatellen, että itsenäisyyden juhlassa haetaan näkyvyyttä muille asioille. Ja media vaahtoo isoin otsikoin näistä jolloin he saivat haluamansa julkisuuden. Eivät asialleen, vaan itselleen. Itselleen ihmisinä, jotka eivät ymmärrä toisten kunnioittamisesta mitään.

  2. Samaa mieltä. Pitäisi muistaa juhlan arvokkuus ja juhlimisen syy. Ei sinne kuulu mainokset ja kannanotot eikä morjestelut ja otsasuudelmat. Muutenkin nykypäivinä mennään kyynärpäät paukkuen joka paikassa omaa etua havitellen. Vanhat arvot poljetaan lokaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s