50/50 hetki on nyt


Uutisissa kerrotaan, että nyt on 50/50 hetki eli puolet maapallosta on kytketty nettiin. Se on iso saavutus n. 30:n vuoden aikana. Tänä aikana esim. Suomessa suuri osa palveluista on siirtynyt käyttämään nettiä ja kansalaisten toivotaan seuraavan perässä.
Samalla on kuitenkin hyvä muistaa, että puolet maapallosta ei ole kytkettynä nettiin! Niin monet meille itsestäänselvät asiat ovat aivan käsittämätöntä asiaa monille muille.

🧐 Eilen illalla kerrottiin netin isoista ongelmista Instagramissa ja osittain myös Facebook Messengerissä. Yleisesti arveltiin asian johtuvan USA:ssa vietettävästä Kiitospäivästä ja ihmisten halusta kertoa kuvin Kiitospäivänsä tarjoiluista ym.  Messenger puolestaan on USA:ssa suosittu viestintäkanava ja arvelenpa, että yhteydenpito on nyt tärkeässä roolissa mm. Kaliforniassa, jonne on ennustettu hirveää keliä miljoonien juhlapäivän viettoon matkaavien haitaksi. Netti on yhä kovin haavoittuvainen…
Minusta on tärkeää ainakin tärkeimpiin ihmisiin olla mahdollisuus saada yhteys ainakin kahta eri (ja eri omistuksessa olevaa) palvelua käyttäen. Voisi ainakin toivoa, että toinen edes toimii.

2 kommenttia artikkeliin ”50/50 hetki on nyt

  1. Heh, meidän perheessä on 50/50 -tilanne. Minä käytän nettiä, mies ei. Paitsi nyt sillä on älyluurikuume – ehkä sekin hetken päästä surfaa netissä…

    1. Hyvin herkästi niin käy, kun älyluuri on käytössä. Sitten vaan annat vinkit viisaaseen käyttöön 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s