Joskus pizzatilauksella ei tilatakaan pizzaa


Tämä keino olkoon käytössä vain todellisessa vaaratilanteessa! Eli silloin, jos vaaranaiheuttaja (esim. väkivaltatilanne) on lähellä ja kuuntelee puhelua.
Ohiossa tyttö keksi soittaa hätänumeroon, vaikka väkivallalla äitiä uhannut mies oli vieressä ja kuunteli. Tyttö kertoi osoitetiedot ja haluavansa pizzaa. Ensin puhelua luultiin pilasoitoksi, mutta tytön sinnikkyys laittoi hätäkeskuksen työntekijän aavistamaan totuuden.  Lue uutisesta TÄÄLTÄ, miten homma eteni ja miten fiksuilla sanavalinnoilla tyttö sai asian hoidettua!

2 kommenttia artikkeliin ”Joskus pizzatilauksella ei tilatakaan pizzaa

  1. Onpa ollut viisas likka! Hyvä, että puheluun vastaajakin hoksasi, ettei ollut pilasoitto. Jotain tamän tapaista voisi opettaa jokaiselle lapselle varmuuden vuoksi.

    1. Nämä ovat vaikeita asioita, sillä hädän hetkellä ei aina oivallus toimi. Siksi olen samaa mieltä kanssasi, Asko, jotta tämän kikan voisi opettaa kaikille lapsille. Mutta myös kertoa hätäkeskuksen päivystäjille. Toinen vastaava idea voisi olla ”soitto kauppaan” ja kertoo osoitetiedot yms. ja tarvitsen nopeasti esim. siivutettua leipää, kun veitset ovat tylsiä ja leipä kovaa tms.
      Mitähän muita vastaavia ajatuksia on?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s