Tänään(kin) tervehditään!


Tervehtimisen katsotaan kuuluvan hyviin tapoihin. Eri maissa se tehdään vähän eri tavoin, mutta joka tapauksessa tervehditään. Tänään vietetään kansainvälistä ’Tervehtimisen päivää’.  Tervehtimiseen kuuluvat niin ääneen lausuttu (jos se paikasta riippuen on sopivaa, muuten vain nyökkäys tms. ele) sana -hei, moi, päivää tms.- ja se, että katsotaan tervehdittävää silmiin.  Olen huomannut, että yllättävän monelle viimemainittu asia on jo liikaa (?), etenkin, jos henkilö räplää kännykkäänsä. Silloin sekuntikin tuntuu olevan liian pitkä tauko 😒.

Noista eri maiden tavoista tuli mieleen tapahtuma vuosikymmenten takaa: Suomalaisisännät olivat lentoasemalla vastassa vieraakseen saapuvia japanilaisia. Vieraiden saavuttua suomalaiset ryntäsivät halaamaan vieraitaan.  Se kun tuntui suomalaisista oikealta. Mutta, se oli tiettyyn etäisyyteen tottuneille japanilaisille suunnilleen järkytyksen aiheuttava teko. Ollessamme tekemisissä ulkomaalaisten kanssa, kannattaa tutustua sen maan tapoihin myös tämän asian suhteen.
Hyötytietoa tervehtimisasiassa löydät mm. TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s