Miesten päivä


Se on, kuulkaas, nyt ’Kansainvälinen miesten päivä’. Kyllä miehet ovat oman päivänsä ansainneet ihan siinä kuin muutkin! Onhan  Lapsen päivä (20.11.), Nuorison päivä (12.8.), Naisten päivä (8.3.) ja Vanhusten päivä (lokakuun ensimmäinen sunnuntai).

Wikipedian mukaan ”Miestenpäivän tavoitteena on kiinnittää huomiota miesten ja poikien terveyteen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen.” Minusta tavalliset ihmiset voisivat erityisesti kiinnittää huomiota tuohon ”myönteisten miesroolimallien korostamiseen”. Miehetkin ovat erilaisia, kuten me muutkin. Erilaisuudessakin voi olla myönteinen malli ja näin antaa pojille kannustusta olla omanlaisensa.

Miten miesten päivää voisi viettää? Ainakin -jos suinkin mahdollista- tehdään jotain sellaista, mistä mies pitää. Ollaan mukana harrastuksessa, tehdään jotain yhdessä. Jos sitten lahjapuolelle halutaan mennä (pitääkö aina olla lahjoja?), olisi varmaan viisasta pitäytyä käytännöllisessä lahjassa. Muistaen myös, ettei se lahjan rahallinen arvo ole olennaista, vaan se, millä mielellä se annetaan.

Mukavaa Miesten päivää kaikille miehille 🍀

2 kommenttia artikkeliin ”Miesten päivä

  1. Nyt tuntuu, että niin moni keskittyy negatiivisuuden kertomiseen, että muut asiat unohtuvat. Minusta tämä(kin) on tasa-arvokysymys. Miesten ja poikien kohdalla monessa asiassa on parantamisen varaa ja tarvetta. Aikanaan nuorten parissa työskennelleenä muistan monet rankat keskustelut nuorten poikien kanssa. Heille maailma tuntui usein liian kovalta, sillä sen kovan nuoren kuoren alla oli herkkä poika vailla vastauksia monissakin asioissa. Se kosketti ja koskettaa yhä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s