Nuorten lukijoiden päivä


Nuoret lukevat edelleen, vaikka moni tuntuu ajattelevan, että nuoret elävät vain kännykkänsä kautta. Tänään vietetään ’Nuorten lukijoiden päivää’. Olen aina iloinen, kun näen nuoren lukemassa – ihan missä tahansa. Kirjat vaan ovat niin verrattoman hyviä kavereita ja ne on aina saatavilla. Kirjastot ovat mielestäni yksi parhaista palveluista mitä Suomessa on! Jotenkin toivon hartaasti, että vanhemmat jaksaisivat lukea sen iltasadun ja jo pienestä alkaen kannustaa lapsia kirjojen pariin. 📕📗📘📖

Minä opin lukemaan ennen kouluun menoa. Onneksi! olin nimittäin ensimmäisen luokan keväästä suurimman osan sairaalassa, jossa ei tosiaankaan ollut tekemistä. Mutta, kirjoja sinne sai lainaan ja se oli ihanaa! Viettäessäni lapsena pitkiäkin sairaalajaksoja, koin aina kirjat parhaiksi kavereikseni. Muistan yhä, vuosikymmenten jälkeenkin, suurella kiitollisuudella Käpylän kuntouttamislaitoksella työskennellyttä sairaanhoitajaa, joka kantoi minulle kirjoja Helsingin Kaupunginkirjastosta, kun sairaalan kirjat oli jo luettu. 💖

Jos tuntuu, että lapselle / nuorelle se kännykkä / tabletti tuntuu ainoalta toimivalta välineeltä, voi hänet opastaa e-kirjojen pariin. Valikoimaa kaikenikäisille on jo runsaasti saatavilla.  Lukeminen kannattaa aina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s