Sinkkujen päivä


Tänään on kansainvälinen ’Sinkkujen päivä’. Suomessa on eri määritelmien mukaan sinkkuja enemmän kuin Euroopassa keskimäärin. Paikkakunnasta ja osittain myös ikäryhmästä riippuen sitten sinkut ovat enemmän naisia tai miehiä.
🤩 Osalle sinkuista valinta on vapaaehtoinen, Itse valittu elämänmuoto. Joidenkin puheiden mukaan sinkkuus on vaan ”helpompaa” ja oma vapaus kiehtoo. Osa sinkuista kaipaa seurustelukumppania, mutta heillä tavoite ei kuitenkaan ole yhteiselämä. Eri selvitysten mukaan sitten kuitenkin suuri osa sinkuista haluaa löytää parisuhteen, joka johtaisi lopulta myös yhteiseen kotiin.

Olen kuunnellut paljon niin sinkkuja kuin erilaisissa suhteissa eläviäkin ja jotenkin tuntuu, että yllättävänkin usein toimivin suhde on se, jossa eletään monessa asiassa yhdessä, mutta asutaan erikseen. Kuten eräs näin asuva pari totesi: ”Siinä joutuu enemmän näkemään vaivaa suhteen ylläpitoon, kun toinen ei olekaan itsestäänselvyys.”  Tai toisen parin toteamus: ”24/7- elämä vaatii paljon sopeutumista ja varsinkin jo vähän varttuneemmalle voi olla vaikea luopua omista tavoistaan”. (Ko. pari on jo yli 60-vuotiaita molemmat.)

🧐 Sinkku se minäkin olen nykyisin. Olisihan se mukava, jos olisi kumppani jossain lähellä, mutta olen juuri niitä ihmisiä, joille se 24/7- elämä ei ole unelmien täyttymys. No, jos on mukava kumppani tullakseen, se tulee. Pilvilinnoja en kuitenkaan ole rakentamassa 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s