No sillälailla


Berliinin hovioikeudessa oltiin ”vähän” jäljessä asioista! Muualla tiedetään, ettei outojen viestien liitetiedostoja avata, mutta Berliinin hovioikeuden 500:sta työntekijästä joku ei tiennyt (tai välittänyt?) ja avasi liitetiedoston. No, siinäpä oli sitten virus ja nyt kaikki Berliinin hovioikeuden tietokoneet ovat saastuneet! Tämä tapahtui syyskuussa ja nyt sitten asioita hoidetaan tavallisilla kirjoituskoneilla ja faxilla. Paitsi että harvalla vastaanottajalla on enää faxia…
Ongelman syy oli liitetiedoston avaaminen, mutta merkittävässä roolissa oli myös se, että
tietokoneiden käyttöjärjestelmä oli Windows 95, joka tuli markkinoille vuonna 1995 ja sen viimeinen päivitys siihen tehtiin vuonna 2001. Eli, muutama vuosi on vierähtänyt siitä, kun koneiden käyttöjärjestelmää on mitenkään päivitetty. Tämän lisäksi oikeuden virustorjuntaohjelma oli viimeksi päivitetty vuonna 2006 ja nyt eletään vuotta 2019…  On niitä viruksia aikamoinen armeija tuon vuoden 2006 jälkeen tullut.

❓ Mitä tästä opimme? Tietoturva on aina omalla vastuulla. Miten ison kaupungin organisaatio on voinut selvitä näin pitkälle ilman että kukaan on muistanut päivittää tietokoneiden käyttöjärjestelmää ja virustorjuntaohjelmaa???

Uutinen löytyy TÄÄLTÄ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s