Tuoksukynttilöitä

Monet rakastavat tuoksukynttilöitä. Tänään on Tuoksukynttilöiden päivä.
Onhan se mukavaa, kun tilaan tulee ihana tuoksu, mutta… se, mikä on ”ihana tuoksu” on eri ihmisille erilainen. Vaikka unohtaisimme nämä makuasiat, tuoksukynttilät ovat osalle kauhistus. Henki vaan ei tahdo kulkea 😒. Minä esim. joudun erityisesti joulun lähestyessä nuuhkimaan ensin kaupan ovelta, voiko sinne mennä. Tuoksukynttiläpaikat kierrän kaukaa, sillä haluan elää. (Muuna vuodenaikana sama koskee monien liikkeiden hajuvesiosastoja, mutta se onkin jo ihan oma stoorinsa.)

Tuoksut ovat vaikeasti hallittava alue. Jouluun toki kuuluvat monenlaiset tuoksut (vrt. kuusen tuoksu, ruokien ja leivonnaisten tuoksut), mutta minä en halua, enkä edes voi, käyttää tuoksukynttilöitä. Enkä ole ainoa. Tämä ongelma on aika yleinen ja se olisi monen hyvä huomioida, kun pientä joululahjaansa miettii.