Stop tarkoittaa stop!

Stop tarkoittaa stop eli on pysähdyttävä ‼ Oikeasti pysähdyttävä. Ja jokaisen on pysähdyttävä siinä merkin kohdalla. Ei edes riitä, että pysähdyit, kun edellä ajava pysähtyi merkin kohdalla. Näin sen pitäisi olla…
Liikenneturvan tekemässä seurannassa 29% autoilijoista ohitti stop-merkin pysähtymättä! Onko sitten ihme, että onnettomuuksia tulee usein juuri noissa tilanteissa, kun stop-merkin takaa tullaan toisen eteen?!

Minä tein muutama vuosi sitten omaa tarkkailua vastaavassa tilanteessa. Olin pysäköinyt autoni turvalliseen paikkaan, josta oli suora näkyvyys risteykseen. Laskin autot, pysähtymiset ja vain vähän vauhtia hiljentäneet. Tulos oli 102 autoa, 61 pysähtyi ja 7 hiljensi vauhtia loppujen ajaessa suoraan eteenpäin 😒

Minusta näitä liikennerikkomuksia pitäisi valvoa enemmän ja aina olla automaattisesti sakon paikka, jos ei viitsi noudattaa pysähtymismerkkiä. Ei siksi, etteikö joskus voi tuntua turhauttavalta pysähtyä, kun ketään ei näy, vaan siksi, että viestimme piittaamattomuutta, jos säännöt eivät ole meitä vaan vain muita varten.

Uutinen löytyy: https://www.msn.com/fi-fi/autot/uutiset/yll%C3%A4tt%C3%A4v%C3%A4n-moni-ohittaa-stop-merkin-pys%C3%A4htym%C3%A4tt%C3%A4/ar-AAJaYx8?li=BBr5Fam&

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s