Pienet asunnot ongelmallisia?

Viime vuonna Suomessa oli 1,19 miljoonaa yksinasuvaa ja määrä on kasvussa. Etenkin yksinasuvat asuvat usein pienissä yksiöissä tai pienissä kaksioissa. Jostain -minulle käsittämättömästä syystä- tämän uumoillaan tietävän ongelmia. Oletuksena tuntuu olevan, että pienissä asunnoissa asuvien kesken on enemmän ongelmia, asuinalueet muuttuvat levottomiksi yms. Mikähän tähän on peruste?

🏠 Minä kun uskon, että pieni asunto on monelle ja monessakin mielessä hyvä ratkaisu. Pieneen asuntoon ei mahdu niin paljon turhaa. Pieni asunto on helpompi siivota. Pieni asunto on halvempi asua. Ekä näe pahaksi sitäkään puolta, että pienestä asunnosta lähtee herkemmin ulos elämään muiden seuraan.

Minä asun yksiössä. Välillä tuntuu, että pienempikin riittäisi. Minulla on ihan oikea keittiö, mutta sen käyttö on lopulta kovin vähäistä. Tai siis, minulle riittäisi hyvin keittokomerokin. Jopa tupakeittiö-tyyppinen ratkaisu, jollaisen olen nähnyt kerrostalossa Oulussa.

Olen usein ajatellut (muuallakin kuin nykyasunnossani), että kerrostaloissa olisi hyvä olla vaikka pienikin yhteinen tila. Siellä voisi toteuttaa monenlaisia tapahtumia, kokoontua vaikka vain päiväkahville yhdessä. Se lisäisi viihtyvyyttä ja saattaisi olla merkittävä lisäarvo, kun asuinpaikkaa valitaan. Erityisesti nyt, kun ikäihmisten määrä on kasvussa ja moni haluaa asua kodissaan mahdollisimman pitkään. Yhteinen tila asukkaiden itseohjelmoiden voisi avata uusia ystävyyssuhteita ja olla myös, ainakin jossain määrin, omanlaisensa yhteisöavun paikka.

Lopetetaan isojen asuntojen ihannointi, sillä se, mikä sopii joillekin, ei sovi kaikille. Pienikin asunto voi olla ihana koti 💝

2 kommenttia artikkeliin ”Pienet asunnot ongelmallisia?

  1. Mielestäni asia ei kuulu muille! Se, joka haluaa asua pienessä asunnossa, asukoon sellaisessa. Miksi ihmiset ottavat paineita muiden elämästä? Kaikkea halutaan kontrolloida. Raukkamaista.

    1. Mä en ole koskaan ymmärtänyt. miksi jotkut kantavat murhetta muiden asumisesta. Tämä nimenomaan sillon, kun ihminen/ihmiset on/ovat itse tyytyväisiä omaan tilanteeseensa. Aika monelle on elämässä tärkeämpää voida tehdä tiettyjä asioita kuin asua suuressa asunnossa. Kukin tarpeidensa mukaan aina, kun se vaan on mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s