Virtuaalityöpöytä kuntoon 📱


Virtuaalityöpöydälle (eli sen tietokoneesi tai mobiililaitteesi aloitusnäytölle) tuppaa kertymään kaikenmoista tavaraa.  Siellä ovat tärkeät ja jatkuvasti käytössä olevat sovellusten kuvakkeet, siellä  voi olla erilaisia kansioita, mutta usein siellä on myös kaikenmaailman tiedostoja, kuvia ja ohjelmien asennustiedostojakin. Sekamelska on valmis. Usein ei kukaan oikeastaan edes tiedä, mitä mikäkin on. varsinkin, kun kuvien tai tekstitiedostojen nimetkään eivät aina kerro mitään.
📱 Tänään päivän teema onkin hyvä: Siivoa virtuaalinen työpöytäsi!

Nyt tarkistamaan, ovatko kaikki työpöydällä olevat tarpeellisia juuri siinä. Voisiko joitain siirtää laitteella muuhun kohteeseen? Ovatko kaikki edes käytössä?  Siisti työpöytä helpottaa laitteen käyttöä ja vähentää ähkyoloa laitteen avauksessa.

Minä lataan kyllä uudet lataukset aina työpöydälle. Siitä löydän ne helposti, kun jotain pitää ladata. Mutta, kun lataus on tehty ja tarvittavat asennukset tms. hoidettu, siirrän nämä ladatut oikeaan paikkaansa koneella. Työpöydälle jää vain vakiokuvakkeet (pikakuvakkeetkin pidän läppärillä alapalkissa) ja -kansiot. Niin, ja jos olen ajastanut blogijutun (julkaisu yöllä), siinä käyttämäni kuva on työpöydällä odottamassa aamun käyttöä. Sen aamukäytön jälkeen poistan kuvankin.
Mobiililaitteilla olen järjestänyt kuvakkeet niin, että aloitusnäytössä näkyvät eniten käyttämäni sovellukset (kansiot aiheen mukaan) sekä turvallisuuden kannalta tärkeät sovellukset. Muub tarpeellisen saan esiin liu’uttamalla toisen sivun esiin.

Olenkin joskus sanonut, että minulla läppäri ja mobiililaitteet ovat selkeämmässä järjestyksessä kuin kaappini…  No, niin tai näin, tämä systeemi sopii minulle 👍

Yksi kommentti artikkeliin ”Virtuaalityöpöytä kuntoon 📱

  1. Nyt tuli tarpeellinen muistutus. Läppärin työpöytä on ku tilkkutäkki. Pitää varmaan alottaa siivous. Kun vaan osaisi kaiken tehdä oikein.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s