Ylikuormitettu

Olen kuullut monen kertovan, että he tuntevat olevansa lähes kaiken aikaa ylikuormitettuja ja tässä tapauksessa henkisesti ylikuormitettuja. Ylikuormitus johtuu useimmiten näissä tapauksissa liiallisesta tiedon määrästä. Kaikkialta tunkee uutta (tai uudelleen heräteltyä) tietoa tai ”tietoa”, joka tulisi kyetä vastaanottamaan ja jopa analysoimaan omalla kohdallaan. Kaiken aikaa tulevan informaation määrä on valtava!
Niinpä tänään vietetäänkin Informaatiotulvan päivää. Ihmisen aivot vastaanottavat kyllä nykyistä suuremmankin määrän tietoa, mutta se, kyetäänkö kaikki – edes kaikki tarpeellinen – käsittelemään, onkin ihan eri asia.
Monelle tämä jatkuva informaatiotulva aiheuttaa sen, ettei enää osata tai uskalleta pysähtyä vain olemaan. Olemaan ilman ulkopuolelta jaettavaa informaatiota. Kuitenkin ihminen tarvitsee aikaa myös muulle!

💭 Minä ihmettelen usein, erityisesti Twitterissä, eivätkö ihmiset uskalla edes vapaapäivinään irrottautua informaatiotulvan tuomista asioista. Usein suuri osa Twitterin jutuista myös viikonloppuisin keskittyy uutisiin, politiikkaan tai ilmastonsuojeluasioihin. Olen varmaan sitten irti tämän yhteiskunnan kuvioista, mutta en halua koko aika täyttää mieltäni noilla aiheilla. Pidän joidenkin suosittamaa ”ajattelun aikalisää” 🍀 ja voin nauttia elämästä ilan informaatiotulvaakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s