Virtuaalinen keskustelukerho 👩‍💻👨‍💻


💻 Miltä sinusta kuulostaisi virtuaalinen keskustelukerho? Ei sen nimen tosiaankaan tule olla noin ankean virallinen, vaan laitoin tähän, koska se kuvaa asiaa parhaiten. Eli, ajatus on, että yksinäiset ihmiset perustaisivat nettiin omia keskustelukerhojaan. Näissä voisi olla vapaaehtoinen vetäjä, joka katsoo esim. sen, että jokainen saa puheenvuoron. Ryhmiä voisi perustaa esim. sen mukaan, millaiset aiheet mukaanhaluavia kiinnostaa.
Keskustelua voitaisiin käydä erilaisilla ohjelmilla, joissa on videokuvayhteys. Kun näkee sen keskustelukaverin, juttelukin sujuu eri tavalla!  Moni videokeskustelun käyttäjä on sanonut, että kun kuva on käytössä, tuntuu kuin kaveri olisi samassa huoneessa. Välimatkaa voi silti olla hyvinkin paljon.

💡 Tein asiasta pienen ideaheiton Eläkeliiton suuntaan ja tulevana perjantaina (klo 10-12) asiaa pohditaan verkossa. Ajatuksena on vähän kartoittaa, olisiko tällaiselle käyttöä ja mitä se edellyttäisi vaikkapa ryhmän vetäjiltä ym.  Haluaisitko sinä tulla mukaan asiasta juttelemaan verkossa? Ei siitä suurta ryhmää tehdä, mutta joku kiinnostunut mahtuisi mukaan. Ota yhteyttä, jos kiinnostaa!

Miksi virtuaalisesti? No siksi, että näin voisi koolle saada samankaltaisista asioista kiinnostuneita, jotka muuten ovat liian kaukana toisistaan kohdatakseen. Tämä sopisi (minun mielestäni) myös niille, joiden on eri syistä vaikea liikkua.

Juttelu onnistuisi sitten eri ohjelmia käyttäen esim. kännykällä, tabletilla ja PC:llä. Eri laitteilla voi olla erilaisia alustoja (sovelluksia / ohjelmia) käytössä. Olennaista on se, että keskustelua käydään mahdollisimman helppokäyttöisin menetelmin.

❓ Miltä asia sinusta kuulostaa?

2 kommenttia artikkeliin ”Virtuaalinen keskustelukerho 👩‍💻👨‍💻

  1. Hei!
    Keskustelukerho netitse on hyvä idea. Huomasin tämän ehdotuksen nyt ja tämä korona-aika on varmaan tuonut sille runsaasti lisätarvetta.

    1. Suurin ongelma tuntuu olevan tähän eri sovellusten määrä. Kun on niin monia eri sovelluksia, jotka eivät toimi yhteen, on vaikea päättää, minkä valitsee. Yllättävästi moni haluaa käyttää vain sitä itsellä olevaa sovellusta. Minulla on ”huone”, jonne pääsisi suoraan selaimellakin, mutta ei uudet mahdollisuudet oikein vedä. Odottavalla kannalla olen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s