J√§rki, hoi! ūüĒä


Järjen käyttö on sallittua, jopa erittäin toivottavaa!

Ruokahävikki on minusta kamala asia. Oikeesti! On tajutonta, ettei ihminen osaa ajatella, minkä verran syö ja mikä on itselle liikaa.
Varmaan suurin ja ehkä kurjin esimerkki ovat laivojen buffet-ruokailut. Miten ihmeessä joku lappaa lautasensa tupaten täyteen jotain ruokaa ja lopulta syö siitä vain osan? Samantien hänen mahassaan on kuitenkin tilaa toiselleja jopa kolmannelle ruoalle jättiannoksella Рjosta suuri osa jää taas syömättä. Eikö siellä päässä ole muuta kuin pissiä?

ūüďĘ Ruoka on sek√§ kallista ett√§ t√§rke√§√§. Sit√§ ei pid√§ tuhlailla miss√§√§n. Ei miss√§√§n! Kun laivalla maksaa buffetista tietyn hinnan, se ei tarkoita, ett√§ ruokaa on tarkoitus heitt√§√§ roskiin kun nyt ei tullut k√§ytetty√§ j√§rke√§. Vai, pit√§√§k√∂ tulkita niin, ett√§ se j√§rki joiltain puuttuu?!

Uutisissa kerrotaan laivayhtiöiden tarttuneen asiaan mm. tuomalla ruokaa tarjolle pienemmissä kulhoissa, joita täytetään tarpeen mukaan. Samoin esim. valmiita jälkiruoka- ym. annoksia on pienennetty. Jos annos on liian pieni, voihan sitä hakea lisää!

ūüí° Minun tuli mieleen, ett√§ laivoissa ja muissa julkisissa ruokapaikoissa voitaisiin siirty√§ astetta pienempiin lautaskokoihin. Ainakin itsepalvelutilanteissa. Voisi se j√§rjenk√§ytt√∂kin lis√§√§nty√§.

ūüĎČ Kannattaa my√∂s muistaa, ett√§ h√§vikin hinta lasketaan aina mukaan, kun lasketaan annosten kokonaishintaa.¬†

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”J√§rki, hoi! ūüĒä

  1. Sanoin tyhm√§sti k√§ytt√§ytyv√§lle isomahaiselle miehelle tuosta ruoan tuhlaamisesta, johon se vastasi: ”Olen maksanut tuosta t√§yden ja viel√§p√§ kovan hinnan ja teen sill√§ ihan mit√§ minua huvittaa.” Tyhm√§ ajatustapa. Turha on valittaa ruoan hinnasta, kun ei ruokaa arvosta.

  2. Pitääkö olla itsepalvelupöydät? Jos siellä on joku jakamassa ruokaa, ei moni kehtaa latoa hevosannoksia. Mikä estää laittamasta taulua, jossa sanotaan: Ota se, minkä varmasti jaksat syödä muistaen, että saat halutessasi hakea lisääkin. Joku ainakin voisi ymmärtää asian.

  3. Asko, On varmaan kustannuskysymys tuo itsepalvelupöytä. Toisaalta myös se, että näin kukin voi valita mielensä mukaan. Tuo taulu positiivisen kuvan kera voisi toimiakin! Ainakin osalle.

    Saija, olipa ik√§v√§st√§ todettu. Ja ajattelemattomasti. Meit√§ vaan on niin moneksi. Pit√§isi kyll√§ olla keino vaikuttaa n√§ihin ”saan tehd√§ mit√§ huvittaa”-yyppeihin.

Kommentointi on suljettu.