Takavalokin tarpeen ūüö≤

Monet ovat jo siirt√§neet polkupy√∂r√§ns√§ talviteloilleen, mutta samaan aikaan monet liikkuvat viel√§ pitk√§√§n (osa l√§pi vuoden)polkupy√∂r√§ll√§. Liikenneturva on selvitt√§nyt py√∂r√§ilij√∂iden ajovalojen k√§ytt√∂√§ ja todennut, ett√§ reilusti yli puolet py√∂r√§ilij√∂ist√§ k√§ytt√§√§ ajovaloja pime√§ll√§. Sen sijaan vain joka kuudennella on takana palava punainen valo! N√§kyvyys takaap√§in on kuitenkin tosit√§rke√§ asia. Miksi se oman henkikullan arvostus on t√§ss√§ noin v√§h√§iselle v√§elle arvokas asia ‚Ěď

Tärkeä on tietää, että 1.6.2020 alkaen se punainen takavalo on sitten pakollinen! Nyt on viisasta toimia asiassa heti, sillä syyspimeillä se näkyvyys on turvallisuutta ja ennakointi on viisautta.

jk. Kuvan kaverilla on kyll√§ valo ok ja suojaliivikin, mutta miksi ihmeess√§ ajelee keskell√§ tiet√§…

2 kommenttia artikkeliin ”Takavalokin tarpeen ūüö≤

  1. Hyvä asia, että valot tulevat pakolliseksi. Mielestäni myös kypärän pitää olla pakollinen, koska moni lyö päänsä pyörällä kaatuessaan. Päävammat ovat lähes aina vakavia ja niiden hoito on kallista. Jos ulkonäkö ei kestä kypärää, on siirryttävä muun kulkuvälineen käyttäjäksi tai käveltävä. Turhamaisuus on kallis hinta terveydestä.

  2. Minä olen usein ihmetellyt, miksi takavalo ei ole pakollinen! Autolla takaa tullessa pyöräilijä erottuu usein todella huonosti. En panisi pahaksi, jos ainakin taajamien ulkopuolella turvaliivikin olisi ainakin syvästi suositeltu. Näkyvyys on hyvä turvan varmistus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s