Mitäs sinulle tänään kuuluu❓


Ihmiset juttelevat paljon eläimille – varsinkin lemmikeilleen. Tätä on oikein tutkittu ja todettu, että eläimelle jutteleminen rauhoittaa ja vähentää stressiä.
Moni aikuinen lässyttää eläimille kuin pikkulapsille ja on iloinen, kun eläin osoittaa – tavalla tai toisella – kuuntelevansa.  Välillä tuntuu, että joidenkin kohdalla parhaiten kuuntelee se oma lemmikki 😎.
Minäkin juttelen (joillekin) eläimille. Ainakin Heinolan lintulammen joutsenille 🦢🦢, Mintulle ja Villelle, jotka tunnistavat minut vuosien tuttavuuden myötä. En voi myöskään vastustaa monia koiria, erityisesti mäykyt saavat aina sydämen hypähtämään muutaman ylimääräisen kerran. Minulla kun oli aikanaan ihkaihana mäykky 🐕.

Onhan myös esim vanhusten kohdalla moneen kertaan todettu eläinten iso merkitys. On kaverikoiria, terapiakanoja, kaverikissoja jne, jotka vierailevat vanhusten ilona. Moni on kertonut, että nämä ovat todella odotettuja vieraita, joita saa silitellä ja niille saa jutella 💚.  Tänään uutisissa kerrotaan perheenisästä, joka juttelee pupuilleen joka päivä 🐰
Eläimet hyväksyvät meidät 100%:sti, kun kohtelemme niitä hyvin, joten… jutellaan niille ja ollaan kavereita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s