50+ on hylki√∂? ūüėĶ


Tämä on kumma yhtälö: kansalaiset valittavat, että ikäihmiset (eläkeläiset) ovat liian suuri menoerä, mutta kun ikäihminen Рtai edes 50+ ikäinen Рlähtee hakemaan työtä, hän onkin äkkiä aivan liian vanha. Joidenkin mielestä täysin oppimiskyvytön, yhteistyöhaluton ja muuten vaan ongelmallinen. Varmasti ikäihmisissä on mainittuja ominaisuuksia omaavia Рja niitä on kaikissa ikäryhmissä! -, mutta nykyajan eläkeläiset ja ne 50+ ikäiset ovat useimmiten hyvin vireitä ja vankasti elämässä kiinni olevia. He ovat ihmisiä, joilla on jo elämänkokemusta ja näkemyksiä asioista, eikä useimmilla ole minkäänlaisia ongelmia uuden oppimisessa. Ennakkoasenteet työnantajapuolella ovat suurin este!

ūüďļ Muistan kauan sitten katsoneeni telkasta ohjelman, joka kertoi USA:ssa toimivasta yrityksest√§, jonka kaikki ty√∂ntekij√§t ovat jo el√§kei√§ss√§. Ty√§paikka ja -teht√§v√§t oli suunniteltu siten, ett√§ ty√∂ntekij√∂iden taidot ja toisaalta mahdolliset puutteet oli huomioitu. Taukoja pidettiin tarvittaessa, mutta silti yritys oli kannattava ja ty√∂ntekij√§t tulivat ilolla t√∂ihins√§. Harmi, ett√§ en muista yrityksen nime√§ tms. tietoja, joista voisi asiaa enemm√§n tutkailla. Tietenk√§√§n t√§llainen ty√∂tapa ei toimi kaikilla aloilla, mutta uskon, ett√§ ideaa kehitt√§m√§ll√§ siin√§ voisi olla yksi apu ty√∂llisyystilanteeseen ja toisaalta el√§kel√§isten ty√∂llistymiseen.
‚Ěď Pit√§isik√∂ meill√§kin olla t√§llaisia erikoisia ty√∂paikkoja, jotta saisimme n√§it√§ nyt itsens√§ hylki√∂ksi tuntevia auttamaan ty√∂el√§m√§√§n osallistumisessa?

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”50+ on hylki√∂? ūüėĶ

 1. Höpö höpö! Viisikymmenvuotias on parhaassa iässä. Ei ole lapsia tulossa, ei lasten sairaspäiviä työhön, taidot on hankittu ja tietoa on kokemuspohjaltakin paljon. Tämä yhteiskunta suosii nuoria ja se kostautuu.
  Ajatus ikäihmisten työpaikoista on hyvä. Lyhyempi työpäivä tarkoittaa pienempää palkkaa. Kun yhteiskunta tulee vielä vastaan verottamalla eläkeläisiä samoin kuin muitakin (nyt eläkeläinen maksaa veroja enemmän), valtiokin saa omansa verojen muodossa.
  Turha ruikuttaa, kun keinoja auttamiseen on. Kaikista ei ole yrittäjiksi, mutta osalle apua saattaisi tuoda nyt mahdollinen kevytyrittäjyyskin. Rohkeasti vaan töihin.

  1. Minä ajattelen, että tämä 50+-kansan kokemus omasta tilanteestaan juontuu kahdesta seikasta: Meille puhutaan koko aika vanhenemisesta isona ongelmana ja toisaalta monet asiat rakennetaan nuorten ihmisten ehdoilla.
   Vanhemmat pystyvät (ja todella moni myös haluaisi) tehdä paljon erilaisia asioita, mutta usein he tuntuvat kelpaavan vain vapaaehtoistyöhön muita auttamaan. Sekin on tärkeää, mutta moni haluaisi tehdä enemmänkin.

 2. Totta se on, ettei 50+ saa töitä. Ainakaan nainen ei saa. Miehellehän ikä ja harmaantuminen on vaan karismaa. Naiselle se on kärttyisyyttä, taidottomuutta ja kurttuisuutta. Eikä 50+ nainen kuulemma pysty töitään tekemään.
  Pelkkaa p…aa koko puhe. Todellisuudessa 50+ naiset keskittyv√§t ty√∂h√§ns√§ k√§nnyk√§n ja juoruilun asemasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s