Muista aina ikigai ūüĒ•


Luin mielenkiintoisen kirjan ’Ikigai; pitk√§n ja onnellisen el√§m√§n salaisuus japanilaisittain.’ Kirja vei oitis kokonaan mukanaan ja luin sen kerralla l√§pi. Silti koen oppineeni yht√§ ja toista joista tuli samantien osa el√§m√§√§ni.

”Sana ikigai muodostuu sanoista iki, ’el√§m√§’, ja kai, ’omien odotusten ja toiveiden toteuttaminen’.” T√§ss√§ ei puhuta unelmoinnista tms. vaan siit√§, miten jokaisella tulee olla oma ikigai. Sen ei tarvitse olla jotain ihmeellist√§, vaan se on omien juttujen toteuttamista ilolla. Ikigai voi olla ty√∂si, harrastuksesi, toisten auttaminen, omien taitojen hy√∂dynt√§minen tai melkein mik√§ vaan asia, jota toteutetaan ilolla. Ikigai voi olla my√∂s uusien kokemusten / el√§mysten hankkimista ja rohkeutta tarttua tilaisuuteen.
Jossain kirjan kohdassa mainittiin, ett√§ ikigai on el√§m√§niloa. Nimenomaan el√§m√§niloa siin√§ hetkess√§, miss√§ el√§√§  ja toteuttaa niit√§ omia odotuksia ja toiveita. Siin√§ on meist√§ monille oppimista ūüĎć

2 kommenttia artikkeliin ”Muista aina ikigai ūüĒ•

  1. Ei siihen mitään ikigaita tarvita, kun lopetetaan ainainen ruikutus ja eletään päivä kerrallaan. Se riittää.

Kommentointi on suljettu.