Muista aina ikigai đŸ”„


Luin mielenkiintoisen kirjan ’Ikigai; pitkĂ€n ja onnellisen elĂ€mĂ€n salaisuus japanilaisittain.’ Kirja vei oitis kokonaan mukanaan ja luin sen kerralla lĂ€pi. Silti koen oppineeni yhtĂ€ ja toista joista tuli samantien osa elĂ€mÀÀni.

”Sana ikigai muodostuu sanoista iki, ’elĂ€mĂ€’, ja kai, ’omien odotusten ja toiveiden toteuttaminen’.” TĂ€ssĂ€ ei puhuta unelmoinnista tms. vaan siitĂ€, miten jokaisella tulee olla oma ikigai. Sen ei tarvitse olla jotain ihmeellistĂ€, vaan se on omien juttujen toteuttamista ilolla. Ikigai voi olla työsi, harrastuksesi, toisten auttaminen, omien taitojen hyödyntĂ€minen tai melkein mikĂ€ vaan asia, jota toteutetaan ilolla. Ikigai voi olla myös uusien kokemusten / elĂ€mysten hankkimista ja rohkeutta tarttua tilaisuuteen.
Jossain kirjan kohdassa mainittiin, ettĂ€ ikigai on elĂ€mĂ€niloa. Nimenomaan elĂ€mĂ€niloa siinĂ€ hetkessĂ€, missĂ€ elÀÀ  ja toteuttaa niitĂ€ omia odotuksia ja toiveita. SiinĂ€ on meistĂ€ monille oppimista 👍

2 kommenttia artikkeliin ”Muista aina ikigai đŸ”„

  1. Ei siihen mitÀÀn ikigaita tarvita, kun lopetetaan ainainen ruikutus ja eletÀÀn pÀivÀ kerrallaan. Se riittÀÀ.

Kommentointi on suljettu.