Retki se on miniretkikin ūüĒ•


Retkeilyn suosio on suuressa kasvussa, kerrotaan uutisissa. Samalla todetaan, ettei ainoan oikean retkeilymuodon tarvitse olla pitkä vaellus rinkka selässä, laavulla tai teltassa tai kämpässä yöpyen. Sitä voi tehdä ihan vaikka miniretkiäkin. Reppu selkään ja retkelle!

Jos nyt kuitenkin ensin ladataan se k√§nnyk√§n akku t√§yteen. √Ąl√§ nyt hermostu siell√§. Se k√§nnykk√§ on sek√§ turvav√§line ett√§ nykyisin my√∂s kamera. Tied√§n monia lapsia ja nuoria, jotka ovat k√§nnykk√§kameran avulla l√∂yt√§neet aivan uudenlaisen maailman. Maailman, jossa on paljon koettavaa ja kuvattavaa! Luonto tarjoaa rajattomasti kuvauskohteita, kun vaan maltetaan pys√§hty√§.
Hätätilanteessa kännykkä voi pelastaa. Kai sinun (ja lastesi) kännykässä on jo asennettuna 112-sovellus? Pitäisi olla!
Kun kännykkäasiat on hoidettu, tehdään eväät Рkukin makunsa mukaan. Otetaan sinne reppuun aina (!) jotain juotavaa. Vaikka tehdään pienikin retki, voi jano yllättää. Jos on tarkoitus mennä tulille, muistetaan tulitikut tai sytkäri.
Minun mielestäni pienelläkin retkellä on noiden lisäksi hyvä olla laastaria ja huivi. Huivi on kätevä tarvittaessa päässä, huivina kaulassa ja jopa ensiapuvälineenä. Pidemmälle retkelle aina kunnon ensiapuvälineet, sillä monen retki tuntuu päättyvän erilaisiin haavereihin ja sitten ollaan pulassa, kun ei siihen ole mitenkään varustauduttu.
Yksi tärkeä juttu vielä: kerrotaan aina ainakin yhdelle ihmiselle, minne ollaan menossa! Aina!

Pienellekin retkelle lähdettäköön ajan kanssa. On mukava istahtaa katselemään ja kuuntelemaan luontoa, kun ei ole hoppua minnekään. Ja reissun aikana muistetaan, että pitää jaksaa kävellä (tai mikä kulkupeli onkaan) myös takaisin.

ūüĆ≥ūüĆľ Antoisia retki√§! ūüĆĄūüĆ≤