Pitäs mennä julkisella, mut en mee 🔥


Minulla on asiaa Hesaan. Pitäis mennä julkisella, jotta ilmastovaikutus pienenee. Just joo, pitäs, mutta en mee. Kattelin bussilippujen hintoja päivälle, jollon asia on minulle ajankohtainen. Forssa-Hesa hinta näyttää olevan 15€/suunta eli 30€ pelkät bussimatkat. Ihan vaan huvikseni katsoin, paljonko maksaisi bussilla Jyväskylä-Helsinki ja maksu ois halvimmillaan 9€/suunta eli 18€ matkat.  Matkan pituudessa on eroa n. 100km – JKL on siis kauempana. Muuten, Oulu-Helsinki ois vain 23€/suunta ja matkaa sinne tulee 490km enemmän kun tänne. No, tämäpä ratkaisee asian oman auton suuntaan. Säästän siinä n. 10€ ja käyn nauttimassa Hesassa sitten vaikka kahvit sillä rahalla.

Julkisen liikenteen suosimisessa vaikuttaa merkittävästi myös sen hinta. Se olisi hyvä muistaa niidenkin, jotka vaativat yksityisautoilun lopettamista.

5 kommenttia artikkeliin ”Pitäs mennä julkisella, mut en mee 🔥

  1. Täällä kehitysalueella ei julkinen liikenne ole edes vaihtoehto. Ilman omaa autoa et liiku mihinkään. Onneksi työpaikka on niin lähellä, että hyvillä keleillä olen kulkenut pyörällä. Tosin talvipyöräilyä en ole ajatellut harrastaa, niin että sitten huristelen taas omalla pikku Gorillallani.

  2. Mekään ei päästäis mökille kun ei ole julkista liikennettä sielläpäin. Auto se on oltava.

  3. Tuotahan se tahtoo olla kaikkialla isompien kaupunkien ulkopuolella; auto on oltava käytössä. Varmaan siksi ainakin minua tahtoo vähän ärsyttää puhe siitä, että yksityisautoilu pitäisi kieltää. Tuo toteamus on niin helppo antaa siellä, missä paikallisliikenne tarjoaa liikkumismahdollisuudet. Valitettavasti edes siellä se julkinen liikenne ei palvele kaikkia, mutta se on taas ihan eri juttu.

  4. Totuus on, että julkinen liikenne palvelee vain osaa kansalaisista. Ne samat tyypit ovat sitten huutamassa, että yksityisautoilu pitää kieltää ja kaikkien käyttää julkisia. Se on helppo sanoa, kun itsellä pysäkit ovat vieressä ja liikennettä tarjolla muutaman minuutin välein.
    Eri tilanteessa ollaan muualla. Pysäkit voivat olla hyvin kaukana ja julkista liikennettä tarjolla jopa vain pari yhteyttä/vrk. Joka paikkaan ei ollenkaan. Oma auto on oltava tai alistuttava elämään oman huushollinsa alueella. Kymmenien kilometrien kävely ei kaikilta onnistu.

  5. Asko, niin samaa mieltä; jossain toimii, jossain ei. Niin kauan kun julkista liikennettä ei saa kaikkialla yhtä helposti, on ihan turhaa esittää ajatuksia oman auton käyttökiellosta. Moni käyttäiskin julkisia, jos ois tarjolla.

Kommentointi on suljettu.