Raju pys√§ytys ūüĒ•


Muistan aina sen rajun pys√§ytyksen, mink√§ 15v. nuori sai monen el√§m√§ss√§ aikaan, kun selvisi, ett√§ h√§n on p√§√§tynyt oman k√§den kautta poistumaan maailmasta. Sit√§ tuskaa, avuttomuudentunnetta, syyttely√§ ja syyllisyydentunteiden m√§√§r√§√§, mit√§ l√§hipiiri koki, sit√§ ei voi sanoin kuvata ūüėĘ

Kenenk√§√§n ei pit√§isi joutua niin tiukoille, ett√§ itsemurha tuntuu oikealta ratkaisulta! T√§n√§√§n vietet√§√§n Kansainv√§list√§ itsemurhien ehk√§isyp√§iv√§√§. Suomalaiset tekev√§t enemm√§n itsemurhia kuin muut eurooppalaiset.  Jopa lapset ovat ajatuneet t√§h√§n ja my√∂s ik√§ihmisten keskuudessa itsemurhaan ajaudutaan nykyisin aiempaa useammin.
√Ąlk√§√§mme koskaan tuomitko itsemurhan tehneit√§ tai edes asiaa ajattelevia. Emme voi t√§ysin asettua toisen asemaan. Kovin usein n√§ist√§ ajatuksista ei edes tiedet√§.

Mit√§ sitten voimme tehd√§? Jo yksi pieni kysymys: ”Mit√§ sinulle kuuluu?”, voi olla hyv√§ avaus. Mutta, sen j√§lkeen pit√§√§ olla my√∂s aikaa kuunnella vastaus. Voiko vastauksesta vied√§ keskustelua eteenp√§in siihen, mit√§ oikeasti kuuluu? Liian usein ihmisill√§ on tapana kyll√§ esitt√§√§ tuo ensimm√§inen kysymys, mutta sitten nopeasti jatkaa omiin asioihin.
Ei meidän kuitenkaan pidä toimia terapeuttina toiselle, sillä oma uupuminen voi tulla yllättävän nopeasti. Jokaisen tulee muistaa / laittaa ylös puhelinnumero
09 2525 0111 ja ruotsinkielisten 09 2525 0112. Numerot ovat valtakunnallisen kriisipuhelimen numerot. Suomenkielisess√§ p√§ivystys arkisin klo 9‚Äď07 ja viikonloppuisin ja juhlapyhin√§ klo 15‚Äď07. Ruotsinkielisess√§ p√§ivystys ma, ke klo 16.00-20.00 sek√§ ti, to, pe klo 9.00-13.00.
Lis√§tietoa erilaisista kriisipalveluista ja muista tukipalveluista l√∂yd√§t mm. T√Ą√ĄLT√Ą ja T√Ą√ĄLT√Ą

Voimia jokaiselle vaikeiden asioiden parissa el√§v√§lle ja voimia jokaiselle, joka kulkee kanssaihmisten rinnalla vaikeina aikoina ūüćÄ

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Raju pys√§ytys ūüĒ•

  1. Olin 13-14 -vuotias, kun kaverin isoveli teki itsemurhan. Häntä etsittiin pitkään ja karmeimmalta tuntui se, että hän oli hirttäytynyt paikkaan, mistä oli näköyhteys kotiin. Silti häntä ei heti löydetty. Kukaan meistä ei tiennyt, että hänellä oli paha olla.

Kommentointi on suljettu.