Suomalaisen ruoan päivä 🔥


Tänään vietetään ensimmäisen kerran Suomalaisen ruoan päivää. Ajatuksena on lisätä entisestään kotimaisten raaka-aineiden käyttöä ruoanvalmistuksessa. Ruokakaupoissa on tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta, 330 eri valmistajalta, joten valinnanvaraa kyllä on.
Oletko sinä tutkaillut omia ruoanvalmistustapojasi? Paljonko valmistamassasi ruoassa on nimenomaan kotimaisia aineksia? Minulla kotimaisen osuus jäänee jonnekin 60%:n tietämille. Kahvia ja monia hedelmiä kun ei saa suomalaisina. Välillä myös on totuus, että suomalainen on niin paljon kalliimpaa, että on pakko tyytyä kakkosvaihtoehtoon. Aiemmin (työelämässä ollessani) kävin myös tilapuodeissa ostoksilla, mutta siinä tulee hinta-asia vastaan niin, että nykyisin käyn tilapuodeissa harvoin.
On kuitenkin tärkeää, että tutkailemme tapojamme ja suosimme suomalaista ruokaa, sillä muuten on tosiasia, että jäämme yhä enemmän tuonnin varaan ja se ei ole hyvä.

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

4 kommenttia artikkeliin ”Suomalaisen ruoan päivä 🔥

  1. Hyvi pitkälti kotimaista, hedelmii ei juurikaa syyvä, mut kotimaisii marjoi melkeipä päivittäi, ei koskaa ulkomaisen, ennemmi oon ilma, ku ala vitamiineja keittelee taivaatuulii. Mut jos ei oo kotimaisen, nii sit ulkomaisen, inkivääri ja chili ainakii taitaa olla semmosii. Tästhä pittää tehä tutkimus, iha vaa omalt kohat 🙂

    1. Tuo ”tutkimus” on varmaan hyvä itse kunkin tehdä. Tulos voi olla monelle iso yllätys.

  2. Yllätys voi tulla myös siinä, kun kuvittelee ostaneensa kotimaisen tuotteen ja sitten pakkauksessa lukeekin, että se on valmistettu vaikkapa Puolassa. Mutta ei mun ainakaan kaupassa tuu katsottua valmistusmaata. Sen enempiä pohtimatta otan sen, mitä kulloinkin tarvitsen.

    1. Totta, että aina pitäis muistaa katsoa ne tiedotkin. Ikävä kyllä ne on usein laitettu niin pienellä tekstillä, että ei niitä näe lukea. Suurennuslasi pitää mukana olla.

Kommentointi on suljettu.